Καστοριανός σε επισκέπτη:“Ηρθες στην πόλη μου να πουλήσεις μαγκιά μούσχαρε;” - OlaDeka

Καστοριανός σε επισκέπτη:“Ηρθες στην πόλη μου να πουλήσεις μαγκιά μούσχαρε;”

 Καστοριανός σε επισκέπτη:“Ηρθες στην πόλη μου να πουλήσεις μαγκιά μούσχαρε;”
Φέτος αποφάσισα να περάσω ένα διήμερο στην όμορφη πόλη της Καστοριάς. Παρ όλη την απαράμιλλη ομορφιά όμως της περιοχής, από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα κάποια

κρούσματα αγένειας στην περιοχή που με εξέπληξαν αφού είχα στο μυαλό μου άλλες καταστάσεις από άλλα μέρη της Ελληνικής επαρχίας.

Από την πρώτη λοιπόν στιγμή κι μόλις είχα εισέλθει στην πόλη με το αυτοκίνητο μου και ψάχνοντας να βρω τον δρόμο προς το ξενοδοχείο, ξαφνικά ακούω ένα οδηγό ενός άλλου αυτοκινήτου να με βρίζει. Προσπάθησα να καταλάβω τι συμβαίνει και όπως διαπίστωσα αυτός θεώρησε ότι εγώ του έκλεισα τον δρόμο σε μια στροφή όπου αυτός (παρανόμως) ήθελε να στρίψει από εκεί που τον βόλευε. Λέω τότε στον εαυτό μου να δώσω τόπο στην οργή καθότι θα είναι ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Όταν επιτέλους βρήκα το ξενοδοχείο μου πάρκαρα στην άκρη του δρόμου όπου βρήκα θέση ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα. Πριν προλάβω να κατεβάσω την βαλίτσα μου άκουσα κάποιον από ένα μπαλκόνι ενός διαμερίσματος να μου φωνάζει πως ο γιος του παρκάρει εκεί και να μην αφήσω το αμάξι μου.
Μέχρι να προσπαθήσω να συνεννοηθώ με τον μεσήλικα αυτό Κύριο, ξαφνικά σταμάτησε μπροστά μου ένα αυτοκίνητο (ο γιος του Κυρίου του μπαλκονιού) και με έντονο και υποτιμητικό ύφος μου είπε πως μόνο αυτός παρκάρει εκεί το αυτοκίνητο. Στην προσπάθεια μου να εξηγήσω στον συγκεκριμένο άνθρωπο ότι δεν πρόκειται για κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ δέχθηκα σε βάρος μου εκφράσεις όπως “ήρθες στην πόλη μου να πουλήσεις μαγκιά μούσχαρε;” και άλλα τέτοια. Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και πήρα το αυτοκίνητο και το πάρκαρα αλλού. Κρίμα που με αυτές τις συμπεριφορές ορισμένων ντόπιων απαξιώνεται ένα τόσο όμορφο μέρος όπως η Καστοριά. Μπορεί εγώ λόγο της αγανάκτησης μου να σκέφτομαι να μην την επισκεφτώ ξανά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Είναι όμως έτσι; Μακάρι να είναι.
Αναγνώστης
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria