“Κάτω τα χέρια” από το νοσοκομείο Καστοριάς (ρεπορτάζ) - OlaDeka

“Κάτω τα χέρια” από το νοσοκομείο Καστοριάς (ρεπορτάζ)

“Κάτω τα χέρια” από το νοσοκομείο Καστοριάς (ρεπορτάζ)
Με σύνθημα: “Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο Καστοριάς… Αναβάθμιση τώρα”το προσωπικό του νοσοκομείου Καστοριάς διατράνωσε την αντίθεση του, στην επικείμενη

ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα αλλάξει άρδην τον χάρτη της υγείας πανελλαδικά αλλά και στην ακριτική μας περιοχή. «Αντιδρούμε για την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο δεν εξαιρεί καθόλου τον χώρο της υγείας και προχωρά σε 2500 απολύσεις και  διαθεσιμότητα υγειονομικών. Επιπλέον  το 2014 θα απολυθούν  250 άτομα επιπλέον. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν 13 νοσοκομεία στην Ελλάδα», επεσήμανε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Καστοριάς, Χρήστος Κουσουρής.

Δεδομένης της δεινής κατάστασης που υφίσταται στον χώρο της υγείας, το προσωπικό του νοσοκομείου Καστοριάς   προέβη  σε απεργία για να δηλώσει  την  οργανωμένη αντίδραση  του απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, που τείνει να αναχθεί σε είδος… πολυτελείας. «Εμείς παλεύουμε για το  νοσοκομείο Καστοριάς, το οποίο πρέπει να παραμείνει στην ακριτική μας περιοχή, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους πολίτες της Καστοριάς», δήλωσε ο κ. Κουσουρής .
Είναι αδήριτη η ανάγκη το νοσοκομείο Καστοριάς ,  όχι μόνο να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό,  αλλά να στελεχωθεί  με περαιτέρω.  «Ουσιαστικά ζητάμε την αναβάθμιση του νοσοκομείου με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων  στις κλινικές της  παιδιατρικής, της  μαιευτικής που υφίστανται στο νοσοκομείο Καστοριάς αλλά και στο ακτινολογικό, για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης. Υπάρχουν κενές θέσεις  λόγω συνταξιοδοτήσεων και ζητούμε την άμεση κάλυψη αυτών των θέσεων με μόνιμο προσωπικό», επεσήμανε ο κ. Κουσουρής.
Αν και η κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό είναι το ζητούμενο, τη δεδομένη στιγμή δεν είναι εφικτό.  Όπως όλα δείχνουν το προσωπικό του νοσοκομείου εσωκλείει  τους δημόσιους υπαλλήλους, που ενδεχομένως θα ριχτούν με ευκολία στην πυρά, για να βγουν οι αριθμοί της Τρόικα μέχρι το τέλος του χρόνου. «Είμαστε κατά των μετακινήσεων των απολύσεων των εργαζομένων σε οποιοδήποτε νοσοκομείο. Η διαθεσιμότητα, η  κινητικότητα και  η απόλυση αφορά όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, πλην των  ιατρών, για αυτό δεν γνωρίζουμε, αν στο δικό μας νοσοκομείο θα ισχύσει. Ακόμα και αν ισχύσει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας θα δηλώσουμε την εναντίωση μας, γιατί αποδυναμώνουμε την Ελλάδα. Ειδικότερα  θα ευνοηθούν αυτοί που θέλουν να μεταφέρουν την υγεία στα ιδιωτικά χέρια, λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο  για δικό τους συμφέρον», προσέθεσε ο κ. Κουσουρής .
Λουκέτο στο νοσοκομείο Καστοριάς;
Κατηγορηματικό “όχι” στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας
Ένα βήμα πριν την….. ανακοπή το νοσοκομείο Καστοριάς(;)
Όταν η υγεία διακυβεύεται το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος ενεργοποιείται.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο με τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Ορίζοντες Καστοριάς.
Αναστασία Τζάκα
Χρύσα Κοσμίδου
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria