Ο Εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες) - OlaDeka

Ο Εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες)

Ο Εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μεσοποταμία (φωτογραφίες)

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στην Μεσοποταμία.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, την παρουσία των αρχόντων του τόπου και πλήθους πιστών που τίμησαν τους Αγίους Αποστόλους.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο, ο οποίος διέσχισε την Μακεδονία και ίδρυσε την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Απόστολος Παύλος είναι ο μάρτυς και ο υπηρέτης του Χριστού.

Είναι μάρτυς της Αναστάσεως, αφού συναντήθηκε με τον Αναστάντα Χριστό και τον κάλεσε στο αποστολικό αξίωμα.

Είναι μάρτυς, ακόμη, της διδασκαλίας του Χριστού, «γνωρίζω υμίν το ευαγγέλιον το ευαγγελισθέν υπ’εμού ότι ουκ έστι κατά άνθρωπον» (Γαλ. 1,11).

Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας πως ο Απόστολος των Εθνών Παύλος υπήρξε ο υπηρέτης του Χριστού και της αλήθειας, ο διάκονος του ευαγγελισμού των ψυχών αλλά και ο πολέμιος της ετεροδιδασκαλίας. Ήταν ο υπηρέτης του ανθρώπου, αφού στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου έβλεπε πάντοτε το πρόσωπο του Θεού.

«Την παρακαταθήκην φύλαξον», είναι το μήνυμα που μας στέλνει ο Απόστολος Παύλος σήμερα, δηλαδή να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε την παράδοσή μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Και κατέληξε τονίζοντας αυτό που χρειαζόμαστε κι εμείς σήμερα, μιμούμενοι τον Απόστολο Παύλο. Και τι είναι αυτό; Να γίνουμε μάρτυρες του Χριστού, να γίνουμε υπηρέτες του Χριστού και να ομολογούμε το όνομά Του, για να είναι ο μόνος οδηγός της ζωής μας.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος στος δρόμους της Μεσοποταμίας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ίδιο Ιερό Ναό, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεώς μας και πλήθους χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέλυσε τον λόγο του Αποστόλου Παύλου στην προς Φιλιππησίους επιστολή του «εμοί το ζην Χριστόν».

Ο Χριστός για τον Απόστολο Παύλο είναι ο Σωτήρας του κόσμου, είναι ο νικητής του θανάτου και της αμαρτίας, είναι η ζωή και η ελπίδα του κόσμου.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά τον λόγο του Αποστόλου που μας οπλίζει με θάρρος και μας γεμίζει με χαρά.

«Λοιπόν, αδελφοί, χαίρετε, καταρτίζεσθε, παρακαλείθε, το αυτό φρονείτε, ειρηνεύετε• και ο Θεός της αγάπης και ειρήνης έσται μεθ’ υμών» (Β’ Κορ. 13,11).

imkastorias.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria