Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη του Βέλγου Πρέσβη στο δήμαρχο Καστοριάς

Αρχική » Διάφορα » Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη του Βέλγου Πρέσβη στο δήμαρχο Καστοριάς

Ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη του Βέλγου Πρέσβη στο δήμαρχο Καστοριάς
Με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ευρωπαϊκών Εταίρων και έχοντας ως συνδετικό κρίκο τον Πολιτισμό, μία σημαντικότατη πρωτοβουλία έχειξεκινήσει το Βασίλειο του Βελγίου, διοργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, που φέρει τον γενικό τίτλο «Τα Βέλγικα», στην Καστοριά βρέθηκε το Βέλγικο κουιντέτο χάλκινων πνευστών «Eburon», προκειμένου, την περασμένη Πέμπτη, να πραγματοποιήσει συναυλία στο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριωτίσσης, η οποία, ωστόσο, τελικά, ματαιώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.
Το κουιντέτο συνόδευε ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Μαρκ Βαν Ντεν Ρικ, ο οποίος μαζί με μέλη του συγκροτήματος επισκέφθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το δήμαρχο Καστοριάς, όπου οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα πολιτισμού και όχι μόνο, ενώ ο Βέλγος Πρέσβης μίλησε για τους στόχους αυτής της δράσης, που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, αφού πριν το …σταθμό της Καστοριάς, δόθηκαν συναυλίες στην Άρτα, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα και σε άλλες περιοχές. Μεταξύ των στόχων, άλλωστε, είναι η ανάδειξη και η προώθηση του πολιτισμού της Ελλάδος, όχι μόνο των γνωστών αρχαιολογικών χώρων, όπως η Ακρόπολη, αλλά και ιστορικών χώρων που επιλέγονται για τις συναυλίες στην περιφέρεια της χώρας, όπως θα ήταν, στην προκειμένη περίπτωση και αν επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες, το Μοναστήρι της Μαυριώτισσας.
Βέλγος Πρέσβης: «Πρέπει οι Ευρωπαίοι να …τραβήξουμε το σχοινί από την ίδια πλευρά»
«Σκοπός μας είναι, τώρα, που η Ευρώπη περνάει δύσκολες εποχές, να φέρουμε ένα θετικό μήνυμα: Ότι για μας, στο Βέλγιο, η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από Τράπεζες και Ομόλογα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην κρίση υπάρχει και μία κοινωνική και ανθρώπινη διάσταση και αυτό επιχειρούμε να κάνουμε μέσα από αυτή την εκστρατεία», διευκρίνισε ο κ. Βαν Ντεν Ρικ και πρόσθεσε: «Έχουμε ανάγκη την Ευρώπη και αυτό γιατί αποτελούμε μόνο το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αν εμείς, οι Ευρωπαίοι, δεν τραβήξουμε από την ίδια …μεριά του σχοινιού είμαστε «χαμένοι». Η Ευρώπη έχει ανάγκη από συνοχή και συνεργασία και ένα από τα …κλειδιά είναι ο πολιτισμός».
Αυξήθηκαν κατά 17% οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το Βέλγιο
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καστοριάς, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, καλωσόρισε τους υψηλούς του προσκεκλημένους, ενώ ευχαρίστησε τον Βέλγο διπλωματούχο για την προαγωγή του πολιτισμού, τη φιλία και τη συνεργασία των δύο λαών. «Αυτή η δράση γίνεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, οπότε έχουμε ανάγκη από την υποστήριξη όλων. Με την επίσκεψή τους, οι Βέλγοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο της περιοχής μας, καθώς και τα προϊόντα μας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι εξαγωγές της χώρας μας προς το Βέλγιο έχουν αυξηθεί κατά 17%», τόνισε ο δήμαρχος, μετά τη συζήτησή του με τον Βέλγο Πρέσβη.
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια