Ψήφισμα για την επικείμενη κατάργηση Στρατιωτικού Σχηματισμού της 15ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ («ΠΥΞΟΣ») - OlaDeka

Ψήφισμα για την επικείμενη κατάργηση Στρατιωτικού Σχηματισμού της 15ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ («ΠΥΞΟΣ»)

Ψήφισμα για την επικείμενη κατάργηση Στρατιωτικού Σχηματισμού της 15ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ («ΠΥΞΟΣ»)
Εξοχότατε κύριε Υπουργέ Εθνική Άμυνας,
Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, Εφέδρων Αξιωματικών και ο  Εθνικός Σύνδεσμος

Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, του Νομού Καστοριάς,

προέβημεν
στην έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, που αφορά στο αντικείμενο θέματος, καθόσονεναγώνια παρακολουθούμε, νιώθουμε και βαδίζουμε, όπως και όλοι οι Έλληνες, τον Γολγοθά αυτόν της επιβίωσής μας, ως ατόμων και ως Έθνους-Κράτους.
Βιώνουμε έναν νέο τρόπο ζωής, που δεν συμβαδίζει με τα αισθήματά μας και τις αξίες μας ως Έθνους, που μας εμποδίζει να αναζητήσουμε θεμελειακές μας επιθυμίες και που μας στερεί την ικανότητα της δημιουργικής προσφοράς.
Ο μεθοδικός και επιτελικός κατακερματιμός της πατρίδας μας, είναι ήδη σε εξέλιξη.
Εμείς εδώ, όλοι, στην ακριτική, ηρωική και αιματοβαμένη γη της Μακεδονίας, βλέπουμε ακόμα τα ιστορικά περάσματα της πατρίδας μας, περάσματα που γράφτηκαν με θυσία και αίμα, να σβήνονται και να μένουν αφύλακτα.
Αφύλακτα, αφού και πάλι είναι «προ των πυλών» η κατάργηση της 15ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ («ΠΥΞΟΣ»), Στρατιωτικού Σχηματισμού πολυπαθούς, αφού πάντοτε τα τελευταία χρόνια επικρέμεται η εύκολη, μα εναγώνια απόφαση-λύση (;) της κατάργησής του.
Το αίσθημα μιας μόνιμης ματαίωσης της αυθεντικής μας αξιοπρέπειας, στο ιστορικό και ακριτικό κομμάτι αυτό της Πατρίδας μας, διαρκώς βιώνεται. Ακροατές παραληρήματος και μουχλιασμένης γαλήνης έχουμε γίνει.
Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια του Τόπου μας, δεν πρέπει να αφήσετε να στραγγαλιστούν στο όνομα της εξουσίας του χρήματος και μιας αμφίβολης πιστότητας και ποιότητας οικονομικής σωτηρίας.
Εσείς είσθε εκεί γιατί κρατήσαμε ακλόνητη την αίσθηση της υπεροχής μας.
Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, ότι το να καταργείται κάτι είναι πολύ εύκολο και ιδιαίτερα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τα Στελέχη όλων των βαθμών, τιμούν τον όρκο τους ως «πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες», πιστοί στις εντολές της Πολιτικής Ηγεσίας της Χώρας.
Ο ακριτικός Στρατιωτικός Σχηματισμός 15ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ («ΠΥΞΟΣ») είναι πραγματικά πολλαπλά αναγκαίος και εκτιμούμε ότι το γνωρίζετε, αφού και συναισθηματική σχέση με την περιοχή έχετε, αλλά και από τις υψηλές θέσεις όπου έχετε υπηρετήσει και υπηρετείτε την Πατρίδα μας, γνωρίζετε ότι κανείς δεν εγγυάται την αυγή ενός ήπιου αύριο, στην ακριτική μας περιοχή, παρά μόνο ένας ισχυρός Στρατιωτικός Σχηματισμός.
Οι θυσίες αίματος του Μακεδονικού Αγώνα, του ωραιότερου ίσως της νεότερης ιστορίας μας, αλλά και οι άλλοι αγώνες της νεότερης ιστορίας μας από εδώ, την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα από την περιοχή του Νομού Καστοριάς ξεκίνησαν, διαδραματίστηκαν και τελείωσαν, αποτελούν ένα ιστορικό παρελθόν, που όπως γνωρίζετε ίσως προλέγει και το μέλλον.
Βλέπουμε με θλίψη πως και πάλι στόχος υποβάθμισης, μέχρι και της κατάργησής του σε δεύτερη φάση, είναι ο Στρατιωτικός μας Σχηματισμός, την στιγμή που στην ενδοχώρα και νοτίως αντίστοιχοι Σχηματισμοί διατηρούνται και αναβαθμίζονται.
Αποφασίζετε την κατάργηση αυτού του Σχηματισμού, στο όνομα «όλων των δικών τους», αυτών που θέλουν να δώσουν μια μετα-εθνική κατεύθυνση των συνόρων μας, δημιουργώντας εποικισμούς και ομάδες πίεσης και που τα καταστροφικά τους για τον τόπο μας αποτελέσματα δεν θα αργήσουν.
Οι Θερμοπύλες κρατήθηκαν με στρατιώτες και ακρίτες και όχι με δημιουργία δημοκρατίας «κινούμενος στόχος», στα χέρια πολυεθνικών ιδεολογιών συνειδητής διήθησης επιλεκτικών αληθειών και νοθευμένου εθνικού γίγνεσθαι.
Εξοχότατε Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε ότι μπορούν άμεσα οι στρατιωτικοί σας επιτελείς να σας ενημερώσουν και να σας διαβεβαιώσουν ότι ο στρατηγικός χώρος του Νομού Καστοριάς, με την ύπαρξη και του αεροδρομίου Άργους Ορεστικού, μόνο σε αναβάθμιση του εδώ Σχηματισμού συνηγορεί, αφού η δυνατότητα αερομεταφοράς δυνάμεων και η χρησιμοποίησή τους «εν χρόνω και τόπω», είναι εξαιρετικά ικανή, άμεση και δυνατή.
Ακόμη γειτνιάζει άμεσα με το ζωτικό χώρο, όπου κτυπά η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδος και που η δυνατότητα δημιουργίας ασύμμετρων απειλών στον χώρο αυτό, είναι πιθανή και δυνατή πάντοτε, σε ένα σύγχρονο θέατρο επιχειρήσεων του οποίου την έναρξη κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει.
Εξοχότατε Κύριε Υπουργέ,
Σας καλούμε
στην προσπάθεια διατήρησης και αναβάθμισης του Στρατιωτικού Σχηματισμού που εδρεύει τον Νομό μας, της 15ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ («ΠΥΞΟΣ»), αφού
εσείς τελικά θα αποφασίσετε τούτο.
Η ευθύνη σας απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου είναι μεγάλη, και αυτό το γνωρίζετε.
Με σεβασμό
Ο
Ο
Ο
Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών
Πρόεδρος ΕθνικούΣυνδέσμου Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου
Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Νομού Καστοριάς
Νομού Καστοριάς
Νομού Καστοριάς
 

   
                Τ.Σ.Υ.                Τ.Σ.Υ.                Τ.Σ.Υ.
     
     
Ανδρεόλας Αντώνης
     Παντελίδης Ιωάννης
Τζωρτζόπουλος Ηλίας
Έφεδρος Ανθ/γος (ΠΖ)
Υποστράτηγος ε.α.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria