Κρίσιμη ημέρα για τις επενδύσεις! Αποφασίζεται η επιλογή του αγωγού TAP

Αρχική » Διάφορα » Κρίσιμη ημέρα για τις επενδύσεις! Αποφασίζεται η επιλογή του αγωγού TAP

Κρίσιμη ημέρα για τις επενδύσεις! Αποφασίζεται η επιλογή του αγωγού TAP
Ο αγωγός ΤΑP θα φέρει 2.700 θέσεις εργασίας και 35 δις ευρώ κέρδος για τη χώρα σύμφωνα με το ΙΟΒΕ
– Στη νέα εταιρεία από Vodafone και Wind αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 600

εργαζόμενοι

– Η επένδυση αυτή αναμένεται να φτάσει περίπου τα 200 εκατομμύρια ευρώ
– Ο ισχυρός άντρας της Cosco θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά
Ούτε λεπτό δεν έχει η νέα κυβέρνηση για χάσιμο και αμέσως πρέπει να ασχοληθεί με καυτά ζητήματα που θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα και ως συνέπεια και την ίδια της την ύπαρξη στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Στο Μαξίμου από νωρίς θα αρχίσει η παρέλαση υπουργών και επιχειρηματιών. Το πρωί, εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαιτζάν θα επισκεφθούν τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και στη συνέχεια την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ενημερώσουν για το αν επελέγη ο ΤΑΡ ή ο ανταγωνιστικός αγωγός Ναμπούκο για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ για τις οικονομικές επιπτώσεις από την κατασκευή του ΤΑΡ στην ελληνική οικονομία, μόνο κατά την περίοδο κατασκευής του αγωγού (2015 – 2018) το όφελος για το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι 320 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα υπάρξουν 2.7000 θέσεις απασχόλησης ετησίως. Παράλληλα, το έμμεσο όφελος από τη συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις θα προσφέρει άλλα 420 εκατομμύρια ευρώ και 2.400 θέσεις απασχόλησης ετησίως.
Επίσης κατά τα 50 χρόνια λειτουργίας του αγωγού (2019 – 2069), το άμεσο όφελος εκτιμάται σε 4.9 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο από τη φορολογία το ελληνικό κράτος θα αποκομίσει έσοδα 1,2 δις. ευρώ. Η συνολική συνεισφορά του ΤΑΡ, κατά την 50ετή διάρκεια του project, στο ελληνικό ΑΕΠ θα προσεγγίσει το εντυπωσιακό ποσό των 35 δις. ευρώ.
ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ COSCO ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και με στελέχη της κυβέρνησης, αναμένεται να έχει την Τετάρτη στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Cosco group, captain Wei Jiafu, ο οποίος στις 6 το απόγευμα αναμένεται στο Νέο Ικόνιο για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της προβλήτας ΙΙΙ
.Σημειώνεται, ότι στις 17 Μαϊου εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο πέντε από τις πιο σύγχρονες γερανογέφυρες στον κόσμο, τύπου super post panamaχ, ενώ αναμένονται άλλες δύο, προκειμένου η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον προβλήτα ΙΙΙ από την 1η Ιουλίου 2013, ταχύτερα από ό,τι προβλέπεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις με το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το 2016.
Οι νέες γερανογέφυρες έχουν ανυψωτική ικανότητα 65-85 τόνους, μπορούν εξυπηρετούν πλοία έως και 360 μέτρα και να αδειάζουν περίπου 4.000 κοντέινερ μέσα σε 24 ώρες.
ΚΟΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ VODAFONE-WIND
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα έχουν την Τετάρτη, νωρίς το μεσημέρι, οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη συνεργασία τους, κάτι που σημαίνει μία μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα, καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες κυρίως σχετικά με το ίντερνετ και το λεγόμενο 4G.
Πιο συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για το σχέδιο τους να προχωρήσουν στη σύσταση μιας κοινής εταιρείας, ένα σχέδιο το οποίο είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολύ καιρό, και αφορά στην κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου.
Με την κίνηση αυτή Vodafone και Wind στοχεύουν να εκμεταλλευτούν κατά το μέγιστο δυνατό τις συνέργιες που προκύπτουν μειώνοντας το κόστος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η επένδυση των δύο εταιρειών θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ και στη νέα εταιρεία θα απασχοληθούν περίπου 600 άτομα, κάτι που σημαινει πως θα υπάρξει αντίστοιχος αριθμός νέων θέσεων εργασίας.
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια