Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σάρωσε την Ιεροπηγή. - OlaDeka

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σάρωσε την Ιεροπηγή.

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σάρωσε την Ιεροπηγή.
“Χαλάζι-φονιάς “κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες  

Τις πληγές τους μετράνε οι κάτοικοι της Ιεροπηγής , αφού η έντονη χαλαζόπτωση της Τρίτης  11 Ιουνίου προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, δίνοντας τη χαριστική βολή στους αγρότες, που είδαν, τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται .
 Συγκεκριμένα μετά τις μεσημβρινές ώρες “άνοιξαν οι ουρανοί” στην συγκεκριμένη περιοχή   και σημειώθηκε χαλαζόπτωση άγριας μορφής. Η εφημερίδα “Ορίζοντες” ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Ιεροπηγής τον κ. Νικόλαο Κάκκο, ο οποίος αποτύπωσε τις συνέπειες, που άφησε στο πέρασμα του το χαλάζι . «Για σαράντα αδιάκοπα λεπτά έριχνε χαλάζι πολύ μεγάλου μεγέθους και κατέστρεψε ότι καλλιέργεια υπήρχε όρθια είτε σιτάρι είναι , οπωροκηπευτικά , δέντρα. Καταστράφηκε όλος ο κάμπος δηλαδή 1600 στρέμματα. Τριάντα παραγωγοί μηδενός εξαιρουμένου επλήγησαν, αν αναλογιστούμε ότι το χαλάζι είχε μέγεθος μεγαλύτερο από ένα καρύδι».
Στο 150% η ζημία στον κάμπο της Ιεροπηγής
Ο ΕΛΓΑ να απαντήσει με δίκαιες αποζημιώσεις
Καμία βιολογική καλλιέργεια, δεν σώθηκε
Τους τα παίρνουν χοντρά…
Μην χαϊδεύετε τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ
Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό

Νικόλαος Κάκκος : Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  πρέπει να έρθει στην Ιεροπήγη και να δει τί ζημίες έχουμε.  Έπρεπε να είχε έρθει και  να μας ρωτήσει τί πάθατε και να κινηθεί από μόνος του. Δεν πρέπει να πάμε εμείς. Βέβαια και οι Βουλευτές πρέπει να κινητοποιηθούν. Πέρα από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον Δήμαρχο και μου είπε ότι θα έρθει να τα δει από κοντά, κανένας άλλος δεν ανταποκρίθηκε»ΕΦ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria