Δημόσιος διάλογος από την Ομάδα Πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ - OlaDeka

Δημόσιος διάλογος από την Ομάδα Πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημόσιος διάλογος από την Ομάδα Πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με κεντρικό σύνθημα το διακύβευμα για “ένα ΣΥΡΙΖΑ των μελών ή ένα ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών”, η Ομάδα Πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, διοργάνωσε στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, την πρώτη δημόσια συζήτηση, για την ιδρυτική πράξη του
ΣΥΡΙΖΑ και τον μετασχηματισμό του σε ενιαίο κόμμα κατά το προσεχές συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν πάνω από τριακόσια άτομα, δεν συμμετείχαν, αν και προσκλήθηκαν ο βουλευτής του κόμματος κ. Ευαγ. Διαμαντόπουλος και τα μέλη της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής, γεγονός που επιβεβαιώνει το βαθύ ρήγμα που υπάρχει στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, όπου η εκλογή των μελών έγινε… δια βοής επί των παρόντων από την μειοψηφία!

 Ακολούθησε ένα αρκετά μεγάλο κενό, στην συμμετοχή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά δρώμενα του νομού Καστοριάς και μια ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην οργάνωση του προσυνεδριακού διαλόγου.
Αυτό ώθησε τα μέλη της Πρωτοβουλίας, να αναλάβουν δράση με μια ανοιχτή συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν πολίτες απ΄ όλο το φάσμα και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπου στην ατζέντα των θεμάτων κυριάρχησαν τα τοπικά ζητήματα, όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την ανταπόκριση των πολιτών και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Σάκης Χατζηζαμάνης: “Ζητούμενο για μας είναι η πολυφωνία και σε τοπικό επίπεδο η συζήτηση, για να συνθέσουμε μαι συγκεκριμένη θέση. Από την στιγμή που θα καταλήξουμε κάπου, όλοι οφείλουμε να αποδεχόμαστε την άποψη της πλειοψηφίας. Όχι με όρους δημοκρατικού συγκεντρωτισμού αλλά με την αποδοχή της πλειοψηφικής άποψης”.
Διοργανωτές της εκδήλωσης, ήταν τα μέλη της “Ομάδας Πρωτοβουλίας για ένα ενιαίο και πλουραλιστικό ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ: Αλκιβιάδης Γιάννης, Ζαγάρας Περικλής, Ιατρίδου Μαριάννα, Μηχαηλίδου Ευδοξία, Μίχουλας Μάνος, Μωϋσίδης Διονύσης, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Παπαστεργίου Γεωργία, Σμιξιώτης Δημήτρης, Τσίπος Δημήτρης και Χατζηζαμάνης Σάκης.

Στις εισηγήσεις τους τα μέλη της Πρωτοβάθμιας, που συγκροτούσαν το πάνελ αναφέρθηκαν αναλυτικά στην ιστορική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις της τελευταίας εικοσαετίας και στην αναγκαιότητα να μετασχηματισθεί σε ενιαίο κόμμα στο προσεχές συνέδριο.
Στην αρχή της συζήτησης διαβάστηκαν από την κ. Μαριάννα Ιατρίδου οι θέσεις της κεντρικής επιτροπής του κόμματος και εν συνεχεία έγιναν τοποθετήσεις από τους κ. Γιάννη Αλκιβιάδη ο οποίος τόνισε ότι: “Ο στόχος της συγκέντρωσης αυτής είναι ν΄ αρχίσει κι εδώ ένας διάλογος από τους παρευρισκόμενους, συμβάλλοντας στον δημόσιο προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις
Το χαρακτηριστικό του διαλόγου αυτού είναι ότι δεν κλήθηκε να παραστεί κανένας από την καθοδήγηση του κόμματος, διότι θεωρούμε ότι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, πρέπει να λύνεται από τους ανθρώπους εδώ. Αυτό κάνει πράξη αυτό που ονομάζουμε ΣΥΡΙΖΑ των μελών”.

Ο κ. Δημήτρης Σμιξιώτης αναφέρθηκε στην ιστορική αναγκαιότητα να μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα λέγοντας τα εξής: “Αυτά που παρουσιάζουμε εδώ σήμερα δεν είναι μόνο σκέψεις και αναλύσεις μας, είναι ταυτόχρονα σημεία αναφοράς και δέσμευσης για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε απέναντι στην τοπική κοινωνία”.
Ο κ. Μάνος Μίχουλας στη εισήγησή του τόνισε ότι: “Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστοσών, οι οποίες προέρχονται από διάφορες ιδεολογικές πολιτικές τάσεις της αριστεράς, σ΄ ένα ενιαίο πολυτασικό και δημοκρατικό κόμμα”.
Ενώ η κ. Μαριάννα Ιατρίδου έκανε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει την Δυτική Μακεδονία, όπου τα ποσοστά της ανεργίας των νέων ξεπερνούν το 72% και κατέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την απασχόληση και την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας.
Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους, όπου ακούστηκαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις σχετικά με την πολιτική δομή του ενιαίου κόμματος, που θα προκύψει από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria