Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ - OlaDeka

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Του Δημητρίου Πλατή
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για τη μεταφορά των οφειλών του ΟΑΕΕ και όχι μόνο προς τις Δ.Ο.Υ. με την αναγνώριση της νομιμότητας αυτών των οφειλών και καθολική υποθήκη περιουσιακών στοιχείων για την ρύθμισή τους έχουν ενταθεί για την επιλογή του πλαισίου διαμόρφωσης των σχέσεων ανάμεσα στους ασφαλισμένους (ή και φορολογούμενους) και στα ασφαλιστικά ταμεία για την υπαγωγή αυτών των οφειλών στις Δ.Ο.Υ. υπό καθεστώς ως συνήθως αδιαφάνειας και εκβιασμών.

Η αποστασιοποίηση απέναντι σε τέτοιες πρακτικές θεσμοποιείται από την ίδια την εξουδετέρωση του σκοπού που φανερώνεται μέσα από τις αντιθέσεις και που περιγραφικά απαντώνται στους τέσσερις κάτωθι πυλώνες:


Πρώτος πυλώνας

Από τη στιγμή που αποφασίσθηκε η μείωση των συντάξεων δεν γίνεται οι εισφορές να αντιστοιχούν σε παλαιότερα υψηλότερα επίπεδα συντάξεων και ως εκ τούτου έως να αποσαφηνιστεί η αναλογία δεν θα πρέπει να υπάρχει αναγνώριση της νομιμότητας της οφειλής.


Δεύτερος πυλώνας

Επειδή οι εισφορές του ΟΑΕΕ δεν συνδέονται αναλογικά ούτε με τα καθαρά κέρδη, ούτε με ακαθάριστα έσοδα, αλλά με το επίπεδο της ρευστότητας στην αγορά από την κυβέρνηση και εξαιτίας της μείωσης της ρευστότητας από τις περικοπές που ξεπερνούν τα 60 δις ευρώ και αγγίζουν πλέον τα 70 δις ευρώ, ανάλογα θα πρέπει να μειωθούν και οι εισφορές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα αναγνώρισης των οφειλών ως νόμιμων έως να αποσαφηνιστεί το επίπεδο της ρευστότητας στην αγορά σε σχέση με τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και τις Δ.Ο.Υ.


Τρίτος πυλώνας

Από τις παρ. 1, 2 του αρ. 78Σ, φόρος ή άλλο οικονομικό βάρος επιβάλλεται στο είδος της περιουσίας και όχι στην καθολικότητα αυτής, ενώ επίσης από το αρ. 7Σ η γενική δήμευση απαγορεύεται πόσο μάλλον όταν από το αρ. 21Σ η απόκτηση κατοικίας από όσους τις στερούνται αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης φροντίδας του κράτους. Επομένως εάν κάποιος έχει το δικαίωμα κατάσχεσης αυτός είναι ο ασφαλισμένος – δόκιμος συνταξιούχος για να διασφαλίσει τη σύνταξή του, όταν, εάν και εφόσον αποσαφηνιστεί το επίπεδο των συντάξεων με τις εισφορές και τη ρευστότητα, πόσο μάλλον να γίνει κατάσχεση από τις Δ.Ο.Υ. και τον ΟΑΕΕ για να την επιστρέψει την κατάσχεση ως σύνταξη αφού τότε δεν έχει υπόσταση η κατάσχεση.


Τέταρτος πυλώνας

Από 1η Ιανουαρίου 1987 επιβλήθηκε ο φόρος προστιθέμενης αξίας για την σύγκλιση τιμών, μισθών και εισοδημάτων και επομένως επειδή πλέον υπάρχει απόκλιση τιμών, μισθών και εισοδημάτων η προστιθέμενη αξία θα πρέπει να πάψει να υπάρχει ως αίτιο συναφές με τους τρεις παραπάνω πυλώνες.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο οικονομικός ναζισμός από το Λόμπι του ευρώ είναι το βασικό προϊόν πώλησης στο πολιτικό σούπερ μάρκετ της κυβέρνησης.

Για τα παλαιότερα άρθρα μας μπορείτε να μας ακολουθήσετε στοpreloudiodraxmis.blogspot.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria