“Γάζωσαν” τη νύχτα το γουναράδικο(Το ολόκληρο άρθρο) - OlaDeka

“Γάζωσαν” τη νύχτα το γουναράδικο(Το ολόκληρο άρθρο)

“Γάζωσαν” τη νύχτα το γουναράδικο(Το ολόκληρο άρθρο

Του Θάνου Περβολαράκη

“Γάζωσαν” νύχτα με καλάσνικοφ το γουναράδικο

Εκτός ελέγχου ο πόλεμος που ξέσπασε για τη… γούνα

Το γουναράδικο που ανήκει σε δύο αδέρφια από πόλη της βορείου Ελλάδος έγινε «κόσκινο» από τις σφαίρες του καλάσνικοφ που έπληξαν την τζαμαρία και καρφώθηκαν στον τοίχο και άλλα σημεία της επιχείρησης. Το σκηνικό του τρόμου αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, οπότε και οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν την επίθεση και τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του γουναράδικου έπεσαν περισσότεροι από εφτά πυροβολισμοί, όπως μαρτυρούν οι κάλυκες αλλά και οι οπές που προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία.

Μυστήριο καλύπτει την επίθεση με καλάσνικοφ σε γουναράδικο στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, πράξη που επιβεβαιώνει τον «πόλεμο» που χρόνια τώρα έχει ξεκινήσει εναντίον ομοειδών επιχειρήσεων της περιοχής με ανάλογα χτυπήματα. Το γουναράδικο που ανήκει σε δύο αδέρφια από πόλη της βορείου Ελλάδος έγινε «κόσκινο» από τις σφαίρες του καλάσνικοφ που έπληξαν την τζαμαρία και καρφώθηκαν στον τοίχο και άλλα σημεία της επιχείρησης.

Το σκηνικό του τρόμου αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, οπότε και οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν την επίθεση και τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του γουναράδικου έπεσαν περισσότεροι από εφτά πυροβολισμοί, όπως μαρτυρούν οι κάλυκες αλλά και οι οπέ που προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία. Αστυνομικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο και από σχετικά κοντινή απόσταση. Το κατάστημα την ώρα των πυροβολισμών, γύρω στις 3.10 π.μ. ήταν κλειστό. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κατάστημα υπάρχει μια εσωτερική κάμερα, η οποία όμως δε «βλέπει» στο δρόμο, ενώ η κάμερα από άλλο γειτονικό κατάστημα δεν κατέγραφε.

Όπως είπαν αστυνομικοί, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. Το συγκεκριμένο γουναράδικο λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και οι ιδιοκτήτες του φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι δε γνωρίζουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τους πυροβολισμούς και πως εκείνοι ούτε δέχτηκαν καμία απειλή, αλλά ούτε έχουν διαφορεές με κανένα ώστε να μπορέσουν να δικαιολογήσουν μια τέτοια πράξη. Πριν από λίγα χρόνια τα γουναράδικα στην περιοχή, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της μεγάλης και μυστικής έρευνας που είχε γίνει από το ΣΔΟΕ μαζί με τις Αρχές Ασφαλείας. Όπως είχε αποκαλύψει σε δημοσίευμά της η «Π», στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούσαν για περίπου ένα μήνα το ενδεχόμενο ορισμένα από τα καταστήματα εμπορίας γουνών στην Κρήτη να λειτουργούν ως «πλυντήρια» για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Τότε, ελέχθησαν περισσότερα από 30 καταστήματα όλες αυτές τις ημέρες που γινόταν η έρευνα. Όπως διαπιστώθηκε, οι περισσότερες επιχειρήσεις ανήκαν σε Έλληνες, εργάζονταν σε αυτές κυρίως αλλοδαποί (ρωσικής υπηκοότητας), ενώ το ενδιαφέρον των ελεγκτών κίνησε το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που ο τζίρος τους ήταν εξαιρετικά χαμηλός (πολύ μικρότερος από τα έξοδά τους) αλλά και επιχειρήσεις που ο ετήσιος (στην ουσία καλοκαιρινός) τζίρος τους έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις τις 900 χιλιάδες ευρώ, αλλά και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι «ελεγκτές» εκτός από το φορολογικά στοιχεία που συγκέντρωσαν, πήραν πληροφορίες επίσης για το σύνολο των επιχειρήσεων αυτού του είδους, το ενοίκιο που πληρώνουν, τις αμοιβές των εργαζομένων κοκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι δεν επιβεβαίωσαν τις υποψίες των αρχών για τις επιχειρήσεις της Κρήτης.http://www.patris.gr/articles/244226#.Ucaj_flShFt

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria