Στον… αέρα οι όποιες πιθανότητες για συνένωση των δυνάμεων της γούνας - OlaDeka

Στον… αέρα οι όποιες πιθανότητες για συνένωση των δυνάμεων της γούνας

Στον… αέρα οι όποιες πιθανότητες για συνένωση των δυνάμεων της γούνας
Μετά την απόφαση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της 39ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς
Νέα αναστάτωση στο χώρο της γούνας όπου, ούτως ή άλλως – παρά την απαίτηση της

πλειοψηφίας των γουνοποιών –, δε φαίνεται να υπάρχει σύμπνοια, προκάλεσε η απόφαση – βόμβα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» να προγραμματίσει την 39η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2014, ελάχιστες μόνο ημέρες νωρίτερα, δηλαδή, πριν την 4η Fur Excellence in Athens, η οποία, όπως ανακοινώθηκε εδώ και αρκετό καιρό, θα λάβει χώρα στην Αθήνα από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2014.

Όπως ήταν φυσιολογικό, η νέα ανακοίνωση ήρθε να …ταράξει εκ νέου τα καθόλου ήρεμα «νερά» του κλάδου, με τους γουνοποιούς – εκθέτες να μην ξέρουν τι να σκεφτούν για αυτά τα νέα δεδομένα.
Μέχρι στιγμής, πάντως, από την πλευρά του «Προφήτη Ηλία» δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για τους λόγους που ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, που σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί πρόκληση απέναντι στον ΣΕΓ, την ίδια στιγμή που επιχειρούνταν συναντήσεις προκειμένου να εξευρεθούν κοινά σημεία σύγκλισης μεταξύ των δύο ισχυρότερων γουνοποιητικών φορέων της περιοχής μας. Όπως είναι λογικό, η προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων του κλάδου τινάζεται στον …αέρα μετά από αυτή την ενέργεια του «Προφήτη Ηλία», που, μάλιστα, στο παρελθόν, σύμφωνα με δηλώσεις των μελών του, θεωρούσαν τον Μάιο ως μία καλή εποχή για τη διεξαγωγή της Έκθεσης.
Ταυτόχρονα, από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξε και κάποια απάντηση ή σχολιασμός – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – από πλευράς των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, που και αυτοί περιμένουν να ακούσουν την τοποθέτηση του προέδρου του «Προφήτη Ηλία», Ηρακλή Καλλισθένη, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα.
Αν, πάντως, δεν υπάρξουν αλλαγές στις ημερομηνίες που αποφάσισαν οι δύο Σύνδεσμοι να διοργανώσουν τις εκθέσεις τους για την επόμενη χρονιά, το σίγουρο είναι ότι οι εκθέτες θα χρειαστεί να κάνουν τις επιλογές τους για το θεσμό, στον οποίο θα συμμετάσχουν αφού είναι φύσει – θέσει αδύνατο να δώσουν το «παρών» και στις δύο, ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για τους πελάτες – εμπόρους.
Έτσι και με αυτά τα δεδομένα, πιθανότατα, την επόμενη χρονιά θα γίνει …καταμέτρηση δυνάμεων των δύο φορέων και θα αναδειχθεί και ο θεσμός που θα έχει τη δυναμική να παραμείνει στο διεθνές στερέωμα του κλάδου, αφού, κοινή διαπίστωση όλων είναι πως η βιομηχανία της γούνας της Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να …σηκώσει δύο διοργανώσεις τέτοιου μεγέθους.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria