15η Έκθεση Εικαστικών του Μ/Φ Συλλόγου Αρμονία ΑΝΤΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ - OlaDeka

15η Έκθεση Εικαστικών του Μ/Φ Συλλόγου Αρμονία ΑΝΤΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ

15η Έκθεση Εικαστικών  του Μ/Φ Συλλόγου Αρμονία ΑΝΤΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ
Καστοριά, 31 Μαΐου 2013,
Ίσως είναι καιρός, ως πολίτες αυτής της χαρισματικής πόλης να συνειδητοποιήσουμε ότι αν θέλουμε πραγματικά να οραματιστούμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τους απογόνους

μας, θα πρέπει να βελτιώσουμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας, αποκτώντας  καλλιτεχνικές ευαισθησίες και δεξιότητες.

Κοινό όλων των πνευματικών ενασχολήσεων, όπως η ζωγραφική, η μουσική, η ποίηση κλπ είναι η άσκηση της υπομονής για την εκτέλεση της δημιουργίας και βέβαια η καλλιέργεια της επιμονής προς περάτωση του υπό διαμόρφωση  έργου. Ο άνθρωπος που διαθέτει αυτά τα δύο συστατικά στοιχεία μπορεί να είναι δημιουργικός όχι μόνο απέναντι στον εαυτό του αλλά πολύ περισσότερο στο κοινωνικό σύνολο. Αυτός ο άνθρωπος που φροντίζει την υγεία της πνευματικής του ζωής αποπνέει θετική ενέργεια, δυναμισμό, διαύγεια και αποτελεί πρότυπο ανθρώπου σε αντίθεση με τους εν δυνάμει «ανθρώπους» που θεωρούν ότι όποιος κατέχει οικονομική δύναμη και γνώσεις σε διάφορους τομείς μπορεί να νοείται άτομο καλλιεργημένο. 
Δυστυχώς τις μίζερες μέρες που βιώνουμε αλλά και προγενέστερα της οικονομικής κρίσης,  ο απλός άνθρωπος της καθημερινότητας, είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου καταναλωτικής ηδονής αγνοώντας την καλλιέργεια του πνεύματός του. Υπήρξε η εσφαλμένη προσέγγιση ζωής του μέσου αστικού ανθρώπου ότι σκοπός της ύπαρξής μας ως έμβια όντα, είναι ο βιοπορισμός και η διασκέδαση δίνοντας έμφαση σε εφήμερες ηδονές και πράξεις καταναλωτισμού. Αυτή η καταναλωτική πλάνη του μέσου άνθρωπου οδήγησε σταδιακά σε εκφυλισμό της κοινωνίας μας δημιουργώντας ανθρώπους ψυχρούς καταναλωτές, οι οποίοι αγνόησαν ένα γενεσιουργό συστατικό της υπόστασής τους που είναι η δημιουργία. 
Ο άνθρωπος μέσα από την δημιουργία αυτοπροσδιορίζεται και αποκτά συγκέντρωση και αυτοπειθαρχία στην ζωή του και η άσκηση με τις καλές τέχνες ωφελεί προς αυτή τη κατεύθυνση. Γιατί ανάγκη του ανθρώπου δεν είναι μόνο η διατροφή για την επιβίωση του σώματος αλλά το ίδιο σημαντικό είναι και η άσκηση του πνεύματος, η οποία ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Και αν αναφέρομαι σε όλα τα παραπάνω, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τοπική μας κοινωνία δεν χρειάζεται ανθρώπους τεχνοκράτες για την οργάνωση και αναβάθμισή της αλλά πολύ περισσότερο καλλιεργημένα άτομα, τα οποία να διαθέτουν την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία έναντι των συνανθρώπων τους. Γιατί οι γνώσεις και οι τεχνικές δεξιότητες χωρίς σύνεση και μέτρο δεν μπορούν να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εκ μέρους της κίνησής μας θα ήθελα να συγχαρώ τον Μ/Φ Σύλλογο Αρμονία για την διεξαγωγή αυτής της αξιόλογης εκδήλωσης, η οποία δίνει την δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους. Η πόλη μας έχει ανάγκη από δημιουργικούς ανθρώπους για την ποιοτική και πολιτιστική της αναβάθμιση και θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να αναλογιστούν αν θέλουν απλά το «ζην» ή το «ευ ζην» των πολιτών τους. Η κίνησή μας συμπαρίσταται κάθε εκδήλωση καλλιτεχνικής έκφρασης και θεωρεί ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον επενδύοντας σε δράσεις και πράξεις δημιουργίας και όχι εφήμερης κατανάλωσης και ηδονής.
                                                                                                                         
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
«ΟΡΕΣΤΙΑΣ»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΝΕΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ     
                                                                                                                               Ο επικεφαλής

                                                                                                                       Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria