H Kopenhagen Fur δημιουργεί CLUSTER με τους Δανούς της μόδας και της κλωστουφαντουργίας και κάνουν γέφυρα για Κίνα - OlaDeka

H Kopenhagen Fur δημιουργεί CLUSTER με τους Δανούς της μόδας και της κλωστουφαντουργίας και κάνουν γέφυρα για Κίνα

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΑ?
H Kopenhagen Fur δημιουργεί CLUSTER με τους Δανούς της μόδας και της κλωστουφαντουργίας και κάνουν γέφυρα για Κίνα

KICK είναι το όνομα ενός νέου δημιουργικού CLUSTER της βιομηχανίας της μόδας.Έχει συσταθεί από την Kopenhagen Fur και τους ανθρώπους της Δανέζικη υφαντουργίας και μόδας , και στόχος είναι να ενεργεί ως γέφυρα μεταξύ των εταιρειών μόδας στην Ευρώπη
και την Κίνα.

Ο στόχος είναι η αμοιβαία οφέλη και στις δύο αγορές.Με την ίδρυση του «Διεθνούς Κέντρου Kopenhagen για τη δημιουργικότητα» (kick) ,η Kopenhagen Fur και οι υφαντουργοί-μόδιστροι της Δανίας συναντώνται στην καρδιά της Κοπεγχάγης, μετά από ένα έτος-μακράς συνεργασίας- συμμαχίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Το αρχοντικό του 1800- AN Χάνσεν στη γωνία της οδού Fredericia και Broad Street θα φιλοξενήσει μια σειρά από δημιουργικές συνεργασίες όπου η γούνα, ο τρόπος ζωής και η μόδα συγκλίνουν, και η δημιουργική συνέργεια έρχεται πρώτη. Η φιλοδοξία του οίκου είναι να δείξει ότι η δημιουργικότητα αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη στη Δανία, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον. Το προγεφύρωμα στην Κίνα έχει κύριους παράγοντες στο νέο δημιουργικό κέντρο, τη Δανική Fashion & Textile και τη Kopenhagen Fur οι οποίοι με σχεδιασμό και καινοτομία δημιουργούν το κέντρο Kopenhagen Studio, όπου ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία, Kopenhagen Nexus που θα λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, και ιδίως για τις Δανέζικες εταιρείες μόδας και την Κίνα.

«Οι Δανέζικες επιχειρήσεις μόδας έχουν πολλές δυνατότητες και μεγάλη γνώση στο σχεδιασμό, το μάρκετινγκ και το branding. Και αν συνδυαστούν με τα πολυμήχανους επιτελείς των κινεζικών επιχειρήσεων, μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ προσοδοφόρα κοινοπραξία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα», λέει ο Kenneth Loberg, διευθυντής του τμήματος εμπορίας και την ανάπτυξης των επιχειρήσεων στη Kopenhagen Fur.

Οι πρώτοι κινεζικοί γίγαντες κλωστοϋφαντουργικών έχουν ήδη το προλειάνει το έδαφος για να ξεκινήσει το project.H Kopenhagen Fur έχει πάνω από 20 χρόνια συμμετοχής στην Κίνα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο το οποίο πλέον θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνίες προς όφελος της Δανέζικης βιομηχανίας της μόδας. Την ίδια στιγμή το Cluster της Κοπεγχάγης ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην Ευρώπη για τις κινεζικές εταιρείες μόδας, εξηγεί ο ίδιος.

Η Δανέζικη τομείς Fashion & Κλωστοϋφαντουργία μαζί με την Kopenhagen Fur έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν σε άλλα έργα με έμφαση στην Κίνα. Με την ίδρυση του KICK δημιουργούν πλέον ένα καλύτερο πλαίσιο με προοπτικές, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνεται η συνεργασία. Επίσης, είναι γεγονός ότι οι δύο οργανισμοί μπορούν να ενώσουν τις δεξιότητές τους, τόσο στον εμπορικό και δημιουργικό τομέα όσο και στην αξιοποίηση της συνέργειας που παρέχει.

«Τα μέλη μας έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις συνεργασίες, έτσι υπάρχει αφθονία από projects και το KICK μάλλον θα ανοίξει τις πόρτες του άμεσα. Η συνεργασία μπορεί να βσυμβάλλει περαιτέρω στην παραγωγή ανάπτυξης και να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες… κορώνες κατά την εξαγωγή για τη Δανία,” λέει ο Thomas Klausen, Διευθύνων Σύμβουλος της Δανέζικης Fashion & Textile.

Το KICK κάνει επίσημη έναρξη στις 22 Μαΐου ταυτόχρονα με την ανάλογη εγκαινίαση του νέου τμήματος της Δανέζικης Fashion & Textile στην Κοπεγχάγη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria