Προανακριτική: Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου! - OlaDeka

Προανακριτική: Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου!

Προανακριτική: Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου!

Έτοιμη έχει τη συμπληρωματική πρόταση κατηγορίας κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για «απιστία σε βαθμό κακουργήματος» ο πρόεδρος της προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, o οποίος ενδέχεται να τη στείλει σήμερα. Αυτό, σε συνδυασμό με την κατηγορία ότι «μετήλθε διαφόρων τεχνασμάτων» για την αλλοίωση της λίστας. 

Η πρόταση, σύμφωνα με τα Νέα, θα αποσταλεί στον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να συγκληθεί η ολομέλεια, η οποία θα επικυρώσει την επέκταση των κατηγοριών κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών. Αυτό είναι κάτι που η Επιτροπή θα επεξεργαστεί στις 10 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να φτάσει στα χέρια της το πόρισμα του ΣΔΟΕ επί του ελέγχου που έκαναν στα οικονομικά στοιχεία των εξαδέλφων Παπακωνσταντίνου. Η βάση για την πρόταση αυτή είναι το έγγραφο του Γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στα μέσα του μήνα στην Επιτροπή και αποκαλύπτει πως οι Γαλλικές αρχές έστειλαν τη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα για φορολογική αξιοποίηση… Αποκάλυψη που εκθέτει τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Διώτη που δήλωναν πως έφτασε άτυπα, ως προϊόν υποκλοπής, και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί. 
 Έτσι λοιπόν θα ζητείται διεύρυνση του κατηγορητηρίου, αυτή τη φορά για απιστία σε βάρος του δημοσίου, υπό την έννοια πως υπήρξε ζημία του δημοσίου από τη μη αξιοποίηση της λίστας για φορολογικούς λόγους, και η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να ψηφίσει υπέρ ή κατά της πρότασης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, φαίνεται να επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων που είχαν στη λίστα Λαγκάρντ. 
Σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει, τότε στοιχειοθετείται – όπως λέει στέλεχος της Επιτροπής – η παραπομπή του πρώην υπουργού, αφού θα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η αφαίρεση των ονομάτων τους από την αρχική λίστα είχε σκοπό οφέλους κι αυτός ήταν η φοροδιαφυγή. Το απόγευμα το κατώφλι της Προανακριτικής θα περάσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε δηλώσει σκωπτικά πως πλέον μπορεί να εξηγήσει τη στάση κάποιων μελών στο Υπουργικό Συμβούλιο όταν συζητείτο το θέμα της φοροδιαφυγής. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν έχει φτάσει ακόμη στη Βουλή, δεδομένου ότι από τη δευτερογενή έρευνα προέκυψαν ορισμένες «παρατηρήσεις» για τις οποίες οι εξαδέλφες μετά συζύγων κλήθηκαν ήδη να παράσχουν ικανοποιητικές εξηγήσεις. Τώρα η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο της παροχής εξηγήσεων. Τα Νέα
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria