ΣΕ ΧΛΟΗ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ: Έργα δύο ταχυτήτων από τον Δήμο Καστοριάς! - OlaDeka

ΣΕ ΧΛΟΗ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ: Έργα δύο ταχυτήτων από τον Δήμο Καστοριάς!

ΣΕ ΧΛΟΗ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ: Έργα δύο ταχυτήτων από τον Δήμο Καστοριάς!
Η προκήρυξη του έργου, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο πριν από ένα χρόνο περίπου, αφορούσε την “Βελτίωση της αστικής οδοποιϊας τμήματος της περιοχής Φουντουκλή” και αμέσως αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των κατοίκων της πιο υποβαθμισμένης συνοικίας της

πόλης, ότι επιτέλους, εν έτει  2013 θα ξεφύγουν από τις τριτοκοσμικές εικόνες των δρόμων, που χαρακτήριζαν την ελληνική περιφέρεια των αρχών του περασμένου αιώνα!
Μετά από πολλές γραφειοκρατικές περιπέτειες, ένα χρόνο μετά έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες αλλά σε περιοχή διαμετρικά αντίθετη προς τον Φουντουκλή, που πλησιάζει περισσότερο προς την Χλόη!
Για τους… αγεωγράφητους του Δήμου θα πρέπει να διερυκρινισθεί ότι ο “Φουντουκλής” και η “Χλόη” τέμνονται από τον οδικό άξονα που οδηγεί στον Απόσκεπο αλλά οι εικόνες που παρουσιάζουν στις υποδομές και στους δρόμους, απέχουν παρασάγγας μεταξύ τους.
Και τούτο διότι η μεν Χλόη έτυχε να φιλοξενεί μερικές από τις διαχρονικές “προσωπικότητες” του Δήμου, ενώ ο Φουντουκλης φιλοξενεί τα παιδιά ενός κατώτερου δημάρχου…
Κάποτε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην δημάρχου είχε πει ότι: “Ο Παπουλίδης κατέστρεψε την Ριβιέρα της Καστοράς”! Και δεν είχε άδικο, διότι ο πρώην δήμαρχος σχεδίασε την ρυμοτομία του Φουντουκλή με όρους της δεκαετίας του ΄50, όταν τα μεταφορικά μέσα ήταν τα κάρα και οι βοειδάμαξες…
Σήμερα είκοσι χρόνια μετά, οι ίδιοι δρόμοι αδυνατούν να σηκώσουν τα βάρος τόσων οχημάτων και παραμένουν απροσπέλαστοι χωματόδρομοι, που όταν βρέχει κατεβάζουν ποτάμια με λάσπη στην λίμνη!
Το τραγικό είναι ότι οι κάτοικοι του Φουντουκλή συμμετέχουν ισότιμα στα δημοτικά τέλη, χωρίς να έχουν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης που παρέχει ένας συγκροτημένος Δήμος στους δημότες του!
Αλλά το πιο εξοργιστικό συνέβη στην δεύτερη τετραετία Παπουλίδη, όταν ο Δήμος Καστοριάς ανάγκασε τους ιδιοκτήτες ακινήτων του Φουντουκλή, να συνεισφέρουν ένα ποσό περίπου 800 εκατ. δρχ. προκειμένου να εξασφαλίσει την ίδια συμμετοχή και να εντάξει τα έργα υποδομής της περιοχής στο ΕΣΠΑ.
Αυτό το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ και εικάζεται ότι ένα μέρος του ποσού πήγε για την αποπληρωμή των χρεών της ΔΕΥΑΚ και ένα άλλο στην κατασκευή του… καλλιμάρμαρου κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο άλλο  άκρο της πόλης!
Σήμερα ο Δήμος, προφανώς από … τύψεις, επανέρχεται στο ίδιο έργο, το οποίο  έχει εντάξει εδώ και ένα χρόνο στο ΕΣΠΑ, όπως μαρτυράει η σχετική ταμπέλα, που τοποθετήθηκε από την πρώτη στιγμή μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο. Αλλά οι κάτοικοι ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, για να δουν τις μπουλντόζες στους δρόμους…

Εφημερίδα ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria