Να μετονομαστεί ο νομός Καστοριάς σε νομό Ορεστίδος - OlaDeka

Να μετονομαστεί ο νομός Καστοριάς σε νομό Ορεστίδος

Να μετονομαστεί ο νομός Καστοριάς σε νομό Ορεστίδος
Το 2010, ο νέος διευρυμένος Δήμος με κέντρο και έδρα το Άργος Ορεστικό με τον “Καλλικρατικό” νόμο ονομάστηκε Δήμος Ορεστίδος αντί Δήμος Άργους Ορεστικού. Η μετονομασία αυτή και μάλιστα άνευ λόγου ήταν μια από τις αδικίες που συντελέστηκαν σε βάρος της αρχαίας πόλης του Ορεστικού Άργους.
Σήμερα και μετά από τρία χρόνια, ο Δήμος αποκτά τη φυσική του ονομασία και πάλι, αποκτά  την “ταυτότητά” του, που η πολιτεία, αγνοώντας ότι το Ορεστικόν Άργος είναι από τα ιστορικότερα και αρχαιότερα τοπωνύμια σε ολόκληρη την Ελλάδα, επιχείρησε χωρίς λόγο  και αιτία να αλλάξει την ονομασία του.  
Τώρα, αν η πολιτεία επιθυμεί διακαώς να διατηρήσει και το όνομα της αρχαίας Ορεστίδος, προτείνω για μία ακόμη φορά ( το είχα εισηγηθεί και ως Δημοτικός Σύμβουλος), ας μετονομάσει το νομό Καστοριάς σε νομό Ορεστίδος. (Οι μετονομασίες των νομών σε  περιφερειακές ενότητες   είναι αδόκιμες, αφού ο λαός δεν τις αποδέχθηκε.)
 
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Προεδρικό Διάταγμα ( Π.Δ. υπ’ αριθμ. 66/2013) , σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Ορεστίδος μετονομάζεται σε Δήμο Άργους Ορεστικού.
http://leconomidis.blogspot.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria