Στα πάνω του ο κλάδος της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο (αναλυτικό ρεπορτάζ – βίντεο) - OlaDeka

Στα πάνω του ο κλάδος της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο (αναλυτικό ρεπορτάζ – βίντεο)

Στα πάνω του ο κλάδος της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο (αναλυτικό ρεπορτάζ – βίντεο)
Εντυπωσιακά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας κ. Mark Oaten
Στα πάνω του είναι ο κλάδος της Γούνας παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που

έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, Mark Oaten, κατά τη διάρκεια της Ομιλίας που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της 38ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, με θέμα: «Η γούνα στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Oaten τόνισε πως οι πωλήσεις των γουνοποιητικών προϊόντων παγκοσμίως ανήλθαν την προηγούμενη χρονιά στα 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια – αυξανόμενες κατά 500 εκατομμύρια δολάρια – τα οποία επιμερίζονται ως εξής:
Ασία 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ευρασία (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Καζαχστάν) 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Αμερική 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ευρώπη 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, όπως επισήμανε ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου κλάδου, φαίνεται πως η Ρωσία και η Κίνα εξακολουθούν να είναι οι …κινητήριες δυνάμεις της γούνας, όμως, σταδιακά, τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ανοδική πορεία.
«Η Κίνα φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή της, αφού βελτιώνει τις υποδομές της, αλλά και γιατί άλλες μεγάλες πόλεις της ανατολικής χώρας αρχίζουν πλέον να ασχολούνται με τον κλάδο της γούνας, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές της Ομοσπονδίας και η Αμερική θα παρουσιάσει ανοδική πορεία τον επόμενο χειμώνα», σημείωσε ο κ. Oaten, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, ως κέντρο παραγωγής, μίλησε για μία επιτυχημένη πορεία σε σχέση με το οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
«Βλέπουμε μία σημαντική αύξηση των εκτροφείων στην Ελλάδα, που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα σας να καταλάβει ένα σημαντικό κομμάτι της συμμετοχής της στην ανάπτυξη του κλάδου», τόνισε, ενώ συνεχάρη και τους τοπικούς επιχειρηματίες και για τη δραστηριότητά τους στο Ντουμπάι. «Είναι σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει η υποστήριξη της Πολιτείας στον κλάδο της γούνας, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε.
Διαφημιστική παγκόσμια καμπάνια με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση του κλάδου
Ακόμη, ο κ. Oaten ενημέρωσε πως φέτος, στο πλαίσιο της περαιτέρω ισχυροποίησης του κλάδου, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας θα γίνει μία πολύ μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία δε θα έχει σχέση με τη μόδα, αλλά με το γεγονός ότι η γούνα είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη δραστηριότητα, που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας και παράγει πλούτο στις χώρες που την εκμεταλλεύονται.
«Θα δημιουργηθούν 5 διαφορετικές καταχωρήσεις που θα δημοσιευθούν στις οικονομικές εφημερίδες 90 χωρών. Και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτές είναι ότι θα πρέπει οι πολιτικοί θα πρέπει να σεβαστούν την ελευθερία του εμπορίου της γούνας και το γεγονός ότι παράγονται προϊόντα και δημιουργούνται θέσεις εργασίας», τόνισε.
Οδηγίες προς …ναυτιλομένους
Ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας προχώρησε και σε χρήσιμες συμβουλές προς τους γουνοποιούς και τους ανθρώπους του κλάδου γενικότερα, προτρέποντάς τους να μην επαναπαύονται στο γεγονός ότι οι ανατολικές αγορές είναι ισχυρές αγορές, αλλά να προχωρούν και στο άνοιγμα νέων, με τη δημιουργία καινούργιων προϊόντων, ελαφρότερων που θα απευθύνονται σε θερμότερα κλίματα ή, ακόμη, και τη δημιουργία οικιακών ειδών, όπως μαξιλάρια και χαλιά, τα οποία θα είναι φθηνότερα, ως «αντίβαρο» στις υψηλές τιμές των γουναρικών που διαμορφώνονται σήμερα.
«Είναι πιο εύκολο αυτό να γίνει τώρα που είμαστε ισχυροί ως κλάδος, παρά όταν βρισκόμαστε σε αδυναμία», υπογράμμισε ο κ. Oaten, ενώ, επίσης, προέτρεψε τους γουνοποιούς να στραφούν και προς τις πωλήσεις μέσω του internet.
Η πιο …χαρούμενη Έκθεση
Ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, τέλος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους διοργανωτές της Έκθεσης τόσο για την ολοκλήρωση του νέου Εκθεσιακού Κέντρου όσο και για τη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο …χαρούμενη διοργάνωση παγκοσμίως, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλοι οι παρευρισκόμενοι στο χώρο ήταν χαμογελαστοί και χαρούμενοι.
«Η Καστοριά έχει μία …περήφανη παράδοση στον κλάδο της γούνας και είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που παρουσιάζουν τόση αφοσίωση στην επεξεργασία των γουναρικών. Το νέο κτίριο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα που παίρνει την ιστορικότητα του κλάδου τοπικά και την τοποθετεί στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σίγουρα, η Έκθεση της Καστοριάς κερδίζει το βραβείο της πιο …χαρούμενης διοργάνωσης».
Ωστόσο, ο κ. Oaten υποστήριξε πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εκθέσεων γούνας που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα δε βοηθά στην ανάπτυξη του κλάδου, ενώ μακροπρόθεσμα οι δύο διοργανώσεις δε θα είναι εύκολη υπόθεση, προτρέποντας τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μία κοινή δράση, χωρίς, ωστόσο, να θέλει να προσδιορίσει το χώρο διεξαγωγής της.
ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria