Προσοχή:Η δυνατή μουσική μας σπρώχνει στο ποτό!

Αρχική » Διάφορα » Προσοχή:Η δυνατή μουσική μας σπρώχνει στο ποτό!

music affects drinking

Εάν λατρεύετε να πηγαίνετε σε μπαρ με εκκωφαντική μουσική, προσέξτε, μπορεί να…
σας ενθαρρύνει να πίνετε περισσότερο.Το εύρημα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Αλκοολισμός: Κλινική & Πειραματική Έρευνα» (ΑCΕR) και προέρχεται από μελέτη που εκπόνησε ο δρ Νικολά Γκεγκέν, καθηγητής Συμπεριφορικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Βretagne Sud στη Γαλλία.

Ο δρ Γκεγκέν παρακολούθησε 40 νεαρούς, ηλικίας 18 έως 25 ετών, οι οποίοι σύχναζαν σε δύο μπαρ, στέκια της γαλλικής νεολαίας. Επί τρία συνεχόμενα Σαββατόβραδα ο δρ Γκεγκέν παρακολουθούσε τους νεαρούς, δίχως αυτοί να το γνωρίζουν.

Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των μπαρ, η ένταση της μουσικής αυξανόταν προοδευτικά στην πορεία κάθε βραδιάς (από τα 72 ντεσιμπέλ που θεωρούνται φυσιολογικά έως τα 88 ντεσιμπέλ που θεωρούνται ιδιαιτέρως δυνατά).
Αποτέλεσμα; Όσο δυνάμωνε η μουσική τόσο ταχύτερα άδειαζαν τα ποτήρια τους οι νεαροί και τόσο περισσότερα ποτά κατανάλωναν. Το γιατί δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.

[aggouria]

“Τώρα να σχολιάσω το θέμα της μουσικής και του ποτού, το πως ένας σοβαρός δρ. παρακολουθούσε 40 (ναι, σαράντα) νεαρούς, ή το οτι βρήκα μια δικαιολογία παραπάνω να λέω όταν πίνω και με λένε αλκοολικό;”

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια