ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Από τα υψηλότερα της Ευρώπης το ποσοστό ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία - OlaDeka

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Από τα υψηλότερα της Ευρώπης το ποσοστό ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! Από τα υψηλότερα της Ευρώπης το ποσοστό ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία
Σοκαριστικά στοιχεία για τη Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει η έκθεση της Κομισιόν για την ανεργία σε κάθε περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με αυτά, η συγκεκριμένη είναι η πέμπτη περιοχή στη λίστα με το υψηλότερο αντίστοιχο ποσοστό, μετά από τέσσερις περιφέρειες της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, στη Δυτική Μακεδονία καταγράφεται ποσοστό ανεργίας 29,9%, ενώ στην ίδια περιοχή το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 36,8%, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Κοντά στην κορυφή της δραματικής λίστας είναι και η Στερεά Ελλάδα σε ότι αφορά τις γυναίκες, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 36,3%.

Τα άσχημα νέα για τη Δυτική Μακεδονία αφορούν και την ανεργία των νέων – το υψηλότερο ποσοστό της Ευρώπης με 72,5% – ενώ εξίσου τραγική είναι η κατάσταση και στην Πελοπόννησο (61.4%), την Ήπειρο (60.5%), την Κεντρική Μακεδονία (60.4%) και τη Στερεά Ελλάδα (59.1%). Στον αντίποδα, η χαμηλότερη ανεργία στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού στην Ελλάδα καταγράφεται στα νησιά του Ιονίου (14.2%) και στην Πελοπόννησο (14.2%).

Σύμφωνα με την έρευνα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας (2,5%) στην Ευρώπη καταγράφηκαν στο Σάλτσμπουργκ και το Τιρόλο, ενώ στην κορυφή είναι η Θέουτα (38,5%), η Ανδαλουσία (34,6%), η Εξτρεμαδούρα και τα Κανάρια (33%) στην Ισπανία και ακολουθεί η Δυτική Μακεδονία.

Από το σύνολο των περιφερειών, στις 53 καταγράφηκε ποσοστό ανεργίας χαμηλότερο από 5,2%, το μισό του μέσου όρου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αφορούσε κατά κύριο λόγο τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία. Στο άλλο άκρο, σε 25 περιοχές το ποσοστό ήταν πάνω από 20,8%, το διπλάσιο από το μέσο όρο, που αφορά 11 περιφέρειες της Ισπανίας, δέκα της Ελλάδας και τέσσερις της Γαλλίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria