230 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αρχική » Διάφορα » 230 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

230 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Περισσότερες από 5.000 υποθέσεις έχει χειριστεί, από την έναρξη λειτουργίας της ως αυτοτελούς υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2011, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως γίνεται γνωστό με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια…
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, με την οποία είχαν επισημάνει ότι η κατάργηση του κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως συνέπεια να χρονίζουν οι υποθέσεις παράνομων δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου αλλά και τη δραματική μείωση στις εξιχνιάσεις υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας.
Όπως, ωστόσο, εξηγεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδιας, η έδρα της υπηρεσίας στην Αθήνα εξυπηρετεί λειτουργικούς και μόνο λόγους και η επιχειρησιακή δράση δεν εξαρτάται από την έδρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 5.000 υποθέσεις που χειρίστηκε η υπηρεσία αυτή, το 25% αφορούσαν την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας. Ειδικά για τις παραβάσεις του αδικήματος της πορνογραφίας ανηλίκων, αναφέρεται ότι έχουν σχηματιστεί συνολικά 230 δικογραφίες, εκ των οποίων οι 68 αφορούσαν κατηγορούμενους στη Β.
Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Γρεβενά, Καστοριά, Λήμνο, Κιλκίς, Φλώρινα, Σέρρες, Γιαννιτσά).

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια