19 χρόνια χωρίς τη Jackie O – Η κομψή Αμερικανίδα που ανέτρεψε τη μόδα των 50’s, 60’s και 70’s - OlaDeka

19 χρόνια χωρίς τη Jackie O – Η κομψή Αμερικανίδα που ανέτρεψε τη μόδα των 50’s, 60’s και 70’s

19 χρόνια χωρίς τη Jackie O – Η κομψή Αμερικανίδα που ανέτρεψε τη μόδα των 50’s, 60’s και 70’s

Σαν σήμερα, 19 Μαΐου 1994, φεύγει από τη ζωή η Τζάκι Κένεντι. Δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πρώτη Κυρία, της οποίας η μόδα να ακολουθήθηκε με τέτοια εμμονή, πριν από τη Jackie O. Και ο λόγος ήταν σοβαρός… Ήταν μια γυναίκα που λάτρευε τα ρούχα.

Έξυπνη και σοφιστικέ, όπως διαβάζουμε στο περιοδικό real me, η Τζάκι με την παριζιάνικη γκαρνταρόμπα της πυροδοτεί τον κουτσομπολίστικο Τύπο, με αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ κομψή στα μάτια του μέσου Αμερικανού.

Απαρνιέται το Παρίσι και προσλαμβάνει τον Αμερικανό σχεδιαστή, Όλεγκ Κασίνι, ο οποίος δημιουργεί δικά του σχέδια αλλά και παριζιάνικες αντιγραφές. Φορώντας πάντα τρεις σειρές μαργαριτάρια, λευκά γάντια και χαμηλοτάκουνα παπούτσια,
γίνεται fashion icon της εποχής. Το «Jackie Look» -σκεφτείτε αμάνικα φορέματα σε γραμμή Α, καπέλα pillbox, ταγιέρ Chanel- ερμηνεύεται εύκολα, είναι εφικτό, οικονομικά προσιτό και σαρώνει όλο το αμερικάνικο έθνος.

19 χρόνια χωρίς τη Jackie O. – Η κομψή Αμερικανίδα με τη στιλιστική άποψη που ανέτρεψε τη γυναικεία μόδα των 50’s, 60’s και 70’s
Πλήθη γυναικών αντιγράφουν τη στιλάτη κόμμωση και τη μοντέρνα κομψότητά της. Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα εξώφυλλα των περιοδικών δεν έρχεται ποτέ δεύτερη, ούτε καν κι από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ που τότε μεσουρανούσε.
Ευφυέστατη η Jackie O., επιλέγει εμφανίσεις εύκολες για να τις καταλάβεις και να τις φωτογραφήσεις. Κανόνας, που σήμερα ακολουθείται από όλους του πολιτικούς και τις συζύγους τους. Εκείνη ήταν η πρωτοπόρος.
Χρησιμοποίησε τον νεωτερισμό στη μόδα για να υπαινιχθεί ότι η διακυβέρνηση του άνδρα της ήταν φρέσκια, μοντέρνα και προοδευτική. Το στιλ και η αίγλη της συνέχισαν να γοητεύουν και να εξελίσσονται και αφού αποχώρησε από το Λευκό Οίκο.
Από το 1970 και μετά, αντάλλαξε τα κοριτσίστικα παστέλ με φαρδιά λευκά παντελόνια,ριγέ μπλούζες, φουλάρια Hermes και εσπαντρίγιεςΟι επιλογές της, όπως τα τεράστια μαύρα γυαλιά ηλίου, αντιγράφονται από τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα.koolnews

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria