Δέκα (10) χρεωκοπημένοι μύθοι για τη γούνα.Διαδώστε το! - OlaDeka

Δέκα (10) χρεωκοπημένοι μύθοι για τη γούνα.Διαδώστε το!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ!
Δέκα (10) χρεωκοπημένοι μύθοι για τη γούνα.Διαδώστε το!

Η Γούνα είναι ένα πολυτελές στήριγμα της υψηλής ραπτικής και των έτοιμων ενδυμάτων  μόδας. Το διεθνές εμπόριο γούνας αυξάνεται χρόνο με το χρόνο από το 1998 και το ύψος των πωλήσεων αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο άνω των 15 δισ. $ παγκοσμίως –
περισσότερα από ό, τι δαπανάται για τη αγορά και λήψη apps (μια τρομερά αναπτυσόμενη αγορά παγκοσμίως)!

Όμως, παρά την εμφανή τη δημοτικότητά της, σε ορισμένους κύκλους μερικοί μύθοι εξακολουθούν να υφίστανται σχετικά με τη βιομηχανία γούνας. Εδώ είναι τα 10 κορυφαία παραμύθια και πιο συχνά εμφανιζόμενα:

Μύθος 1: Τα ζώα αντιμετωπίζονται άσχημα σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Όπως κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων, έτσι και οι εκτροφείς γουνοφόρων ζώων γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κατάσταση του τριχώματος του ζώου είναι μια από τις πρώτες και πιο σαφείς ενδείξεις της φροντίδας που λαμβάνει το ζώο. Τα προς το ζην ενός κτηνοτρόφου γούνοφόρων (φαρμαδόρου) εξαρτάται από την εξασφάλιση του γεγονότος ότι τα ζώα του, λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή τροφή, είδη υγιεινής στέγαση και τη φροντίδα και ότι ενδεχόμενη θανάτωση των ζώων είναι, γρήγορη και ανώδυνη. Εκατομμύρια δολάρια επενδύονται στην αντικειμενική επιστημονική έρευνα για να εξασφαλιστεί το βέλτιστο πρότυπο καλής μεταχείρισης των ζώων για τα γουνοφόρα ζώα.

Μύθος 2: Το εμπόριο γούνας είναι είναι άναρχο
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Το εμπόριο γούνας είναι αυστηρά ρυθμιζόμενο από το κράτος, τους εθνικούς και διεθνείς νόμους και κανονισμούς πέραν των κωδίκων πρακτικής του κλάδου. Οι κανονισμοί αυτοί καλύπτουν τα πάντα από την καλή διαβίωση των ζώων έως και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι έμποροι γούνας συνεχίζουν να συνεργάζονται ενεργά με τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν νόμους αντι-σκληρότητας που βασίζονται σε ανεξάρτητες, επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές  για καλή μεταχείριση των γουνοφόρων ζώων και των βέλτιστων πρακτικών.

Μύθος 3: Ψεύτικη γούνα είναι πιο αειφόρος από πραγματική γούνα
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Οι ψεύτικες-συνθετικές γούνες, γίνονται από πετρέλαιο με βάση τα προϊόντα που προέρχονται από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ η φυσική γούνα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με διάρκεια ζωής 20-30 χρόνια.

Μύθος 4: Η εκτροφή ζώων για γούνες είναι πολύ επιβλαβής για το περιβάλλον
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η γούνα έχει πολλά οφέλη για το περιβάλλον. Η πραγματική γούνα είναι μια φυσική, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Εκτροφείς βιζόν τρέφουν με υπολείμματα από τα σφαγεία, ψάρια και την παραγωγή άλλων τροφίμων υποπροϊόντα – ” ανακύκλωσης” απόβλητα που διαφορετικά θα πήγαιναν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Εκτός από τη γούνα, τα εκτρεφόμενα βιζόν παρέχουν εξαίρετα έλαια για την περιποίηση του δέρματος και αδιαβροχων δερμάτινων, οργανικά λιπάσματα, βιο-καύσιμα και άλλα προϊόντα. Τα βιοκαύσιμα που παράγονται από εκτρεφόμενα βιζόν είναι δεύτερης γενιάς, τα οποία είναι πολύ καλύτερα για το περιβάλλον από ό, τι τα βιοκαύσιμα πρώτης γενιάς. Επιπλέον, ότι μείνει από εκτρεφόμενα βιζόν αφού αφαιρεθεί η γούνα, χρησιμοποιούνται για σκοπούς θέρμανσης και την παραγωγή τσιμέντου.

Μύθος 5: Οι κατοικίδιες γάτες και οι σκύλοι χρησιμοποιούνται από το εμπόριο γούνας
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν τη χρήση της οικόσιτης γάτας και σκύλου  για τη γούνα τους στην Ευρώπη τη Βόρεια Αμερική και τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας προέβησαν σε μια εθελοντική παγκόσμια απαγόρευση που προηγήθηκε από τους νόμους. Γούνα οικόσιτης γάτας ή του σκύλου δεν είναι κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί σε γούνινα παλτό – υπάρχουν πολύ καλοφροντισμένα εκτρεφόμενα ζώα που έχουν εκτραφεί ειδικά για το σκοπό αυτό.
Το εμπόριο γούνας στηρίζει ενεργά όλες τις κυβερνήσεις να νομοθετεί ενάντια σε κάθε ακατάλληλη επισήμανση των προϊόντων γούνας και την επιβολή της νομοθεσίας αυτής.

Μύθος 6: Συναλλαγές της βιομηχανίας γούνας για χρησιμοποίηση απειλούμενων ειδών
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Τα άγρια είδη γούνας είναι άφθονα,αλλά στην πραγματικότητα η παγίδευση ζώων για τη γούνα είναι μέρος πολλών προγραμμάτων διαχείρισης της άγριας πανίδας στις χώρες που παράγουν άγρια ​​γούνα επειδή τα είδη γούνας τείνουν να είναι άφθονα αρπακτικά που πρέπει να ελέγχονται για την υγεία ενός οικοσυστήματος. Το εμπόριο γούνας είναι ενεργό για την τήρηση της αρχής της αειφόρου διατήρησης και χρήσης δεν θεωρείται ως θέμα από οικολόγους.
Στην πραγματικότητα, η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας έχει ένα μέλος με δικαίωμα ψήφου της IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων), από το 1985 και χορηγεί IUCN έργα διατήρησης. Επιπλέον, το εμπόριο γούνας και τα μέλη του ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν το CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών) από την ίδρυσή του το 1970.

Μύθος 7: Τα άγρια ζώα παγιδεύονται για το εμπόριο γούνας υποφέρουν για μέρες σε άναρχα τοποθετημένες παγίδες
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι η πλειοψηφία των παγιδευμένων ζώων δεν είναι για τη γούνα, αλλά για παράσιτα ή περιβαλλοντικό έλεγχο. Εκτός αυτού, στις μέρες μας, ως μέρος της συμφωνίας για τα διεθνή πρότυπα μη βάναυσης παγίδευσης (AIHTS), για τα οποία το εμπόριο γούνας έχει συνδράμει για να βοηθήσει στη δημιουργία τους , όλες οι παγίδες που χρησιμοποιούνται για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να φθάσουν ένα ανθρώπινο πρότυπο, το οποίο, ανάλογα με το είδος, απαιτεί το ζώο να σκοτωθεί μονομιάς και γρήγορα. Οι παγίδες  πρέπει να ελέγχονται εντός της κάθε ημέρας να να φροντίζονται. Το εμπόριο γούνας καλεί σήμερα την ΕΕ να εφαρμόσει τις AIHTS.

Μύθος 8: Οι φώκιες θανατώνονται με ρόπαλα για το εμπόριο γούνας
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Θα ήταν παράνομο να κυνηγήσουν φώκιες ( whitecoats και bluebacks), στον Καναδά (το κυριότερο κέντρο παραγωγής δερμάτων και κρέατος φώκιας) από το 1985. Πάνω από το 90% των ζώων θηρεύονται από εκπαιδευμένους σκοπευτές με τουφέκια, και οι φώκιες θηρεύονται σε αυστηρές ποσοστώσεις που καθορίστηκαν με οικολόγους ανάλογα με τα επίπεδα του πληθυσμού. Το ετήσιο κυνήγι φώκιας εποπτεύεται από ανεξάρτητη αρχή. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας υποστηρίζει τις προσπάθειες για τη δημιουργία διεθνών προτύπων κυνηγιού για όλα τα θηράματα φώκιας για οποιοδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ρυθμίζουν τη διατήρηση των αποθεμάτων ψαριών, και όχι μόνο αυτές που διατίθενται στο εμπόριο.

Μύθος 9: Και τέλος, ισχυρίζονται μερικοί άνθρωποι …
Τα γουνοφόρα ζώα γδέρνονται ζωντανά
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Μια τέτοια σκληρότητα είναι παράνομη σε όλες τις χώρες για την παραγωγή γούνας και, επιπλέον, το εμπόριο γούνας ενθαρρύνει ενεργά όλες τις κυβερνήσεις να επιβάλουν την καταπολέμηση της βίαιης συμπεριφοράς.Η εκδορά ενός ζωντανού ζώου είναι αφάνταστα σαδιστικό και ανήθικη, αλλά θα ήταν επίσης και  αδικαιολόγητα δύσκολη,και επικίνδυνη αφού θα μπορούσε να οδηγήσει σε  φτωχής ποιότητας δέρμα . Στην πραγματικότητα, το ζώο πρέπει να είναι νεκρό για αρκετές ώρες πριν από αρχίσει η διαδικασία εκδοράς. Πιστεύουμε ότι όποιος επιχειρεί να πραγματοποιήσει μια τέτοια άθλια διαδικασία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από το νόμο.

Μύθος 10: Οι οργανισμοί για τα δικαιώματα των ζώων, όπως η PETA, προσφέρουν πάντα φροντίδα για τα ζώα
ΓΕΓΟΝΟΣ: ΛΑΘΟΣ.
Η αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση  για την ελευθερία των καταναλωτών που δημοσίευσε ντοκουμέντα online που δείχνει τους ανθρώπους και την  ηθική τους.
Η  (PETA), σκότωσε ένα εντυπωσιακό ποσοστό 95,9% των υιοθετημένων κατοικιδίων ζώων σε πρόγρμμα…φροντίδας  κατά τη διάρκεια του 2011. Παρά τη δημόσια κατακραυγή για το πρόγραμμα ευθανασίας της PETA, η περιβόητη ομάδα των δικαιωμάτων των ζώων συνέχισε σκοτώνοντας ζώα προς υιοθέτηση στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια που είναι και έδρα της, με ρυθμό 37 κατοικίδιων ζώων κάθε εβδομάδα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria