Καστοριά: Ο «αναρχικός» Διαμαντόπουλος, η ονομασία των Σκοπίων και το πετρέλαιο θέρμανσης στην ατζέντατου Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη - OlaDeka

Καστοριά: Ο «αναρχικός» Διαμαντόπουλος, η ονομασία των Σκοπίων και το πετρέλαιο θέρμανσης στην ατζέντατου Γραμματέα της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη

Σε τρία σημεία εστιάστηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Αστέριος Ροντούλης, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των Νομαρχιακών Επιτροπών της Δυτικής Μακεδονίας του ΛΑΟΣ – η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά – και δεν ήταν άλλα από αυτά της ονομασίας των Σκοπίων, το «καυτό» θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και η αυστηρή κριτική στο πρόσωπο του τοπικού

βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, μετά από την τελευταία δήλωσή του περί των …αναρχικών πεποιθήσεών του.

Ο κ. Ροντούλης, μεταφέροντας τα μηνύματα του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να δώσει το «παρών» στη συνδιάσκεψη των Νομαρχιακών Επιτροπών Δυτικής Μακεδονίας ,λόγω ακύρωσης της πτήσεώς του, τόνισε πως ο ΛΑΟΣ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις που έχουν σχέση με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, το οποίο το χαρακτήρισε μείζον εθνικό θέμα, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει «ανοιχτές» κινήσεις για τη ρύθμιση του θέματος αυτού. «Πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα, δια δημοψηφισματικών διαδικασιών, ο ελληνικός λαός και σε αυτό είμαστε αμετακίνητοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ροντούλης, ενώ περνώντας στο δεύτερο ζήτημα που θέλησε να θίξει, σχετικά με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης, χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής αναθεωρήσει, το εξοντωτικό αυτό μέτρο.
«Πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή του καθεστώτος που έχει εφαρμοστεί. Η θέρμανση είναι κοινωνικό αγαθό και όταν η λαϊκή οικογένεια το στερείται, αυτό είναι μια υποβάθμιση του πολιτισμού μας», σημείωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ.
Περνώντας στο τρίτο ζήτημα της ατζέντας του, ο κ. Ροντούλης, αν και δε χρησιμοποίησε το όνομά του, επιτέθηκε …κατά μέτωπο στον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του ότι αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο, κάνοντας λόγο για «πτώση των μασκών».
«Κάποιοι εκ Καστοριάς ορμώμενοι λένε διάφορα, χωρίς να ερυθριούν. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε πει στην πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ: «πρώτα είστε εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και μετά είστε …αναρχικοί, δεξιοί ή αριστεροί». Κάποιοι, όμως, έχουν μπερδευτεί. Θεωρούν εαυτούς πρώτα αναρχικούς και έπειτα εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Μέγιστο ολίσθημα. Κάποιοι φρόντισαν να τους τραβήξουν τα αυτιά, όμως το κακό ή, μάλλον, το …καλό έγινε, γιατί οι …μάσκες σταδιακά αρχίζουν να πέφτουν», τόνισε.
Με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού…
Τέλος. ο κ. Ροντούλης έστρεψε τα βέλη του εκ νέου στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. το οποίο χαρακτήρισε «εθνοκτόνο», αλλά και τη λίστα Λανγκάρντ, ενώ, αμέσως μετά, εστιάστηκε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του ΛΑΟΣ, η οποία πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα και, όπως είπε, συνδυάζεται και με μία «στρατηγική» ανασυγκρότηση του κόμματος, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού..
«Κάνουμε λόγο, λοιπόν, για μία πατριωτική συμμαχία. Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ένα νέο πατριωτικό, πολιτικό υποκείμενο, το οποίο δε θα είναι ούτε υπέρμαχος της εξαλλότητας ούτε υπέρμαχος της εθελοδουλίας και του …σκυψίματος. Θα είναι ένα πολιτικό υποκείμενο, με βασική συνιστώσα το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, στο οποίο και άλλες πατριωτικές δυνάμεις μπορούν να ενταχθούν», εξήγησε ο κ. Ροντούλης, μη θέλοντας, ωστόσο, να …αποκαλύψει ποιες θα είναι οι υπόλοιπες συνιστώσες, που θα πλαισιώσουν αυτόν τον πόλο εξουσίας, όπως τον χαρακτήρισε.
ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria