Μας… τελείωσε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης - OlaDeka

Μας… τελείωσε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης

Το «δρόμο» της ….ανυπαρξίας πήρε ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Καστοριάς, που δεν πρόλαβε να δει καλά καλά το …φως της ημέρας, μετά την ψήφιση του νόμου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων του δημοσίου, που με οριακή

πλειοψηφία πέρασε την περασμένη εβδομάδα από το Κοινοβούλιο.

Έτσι, ο Φορέας Διαχείρισης της Ορεστιάδας, που με πολύ …υπερηφάνεια ίδρυσε η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Πικραμμένου, μετά από 15 τουλάχιστον χρόνια καθυστέρησης, αποτελεί πλέον …παρελθόν, αν και, βάσει της τροποποίησης που κατέθεσε ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. μετά από πρωτοβουλία της τοπικής βουλευτού, Μαρίας Αντωνίου, οι αρμοδιότητές του οργάνου θα περιέλθουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και όχι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας – Ηπείρου, όπως προβλεπόταν αρχικά. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως αυτή ήταν και η επιδίωξη των φορέων της Τ.Α. στην Καστοριά, που με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον, διατήρησαν τις αρμοδιότητες του οργάνου εντός των …τειχών της Δυτικής Μακεδονίας.
«Θεωρώ ότι με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Φορέα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία προγραμματίζει και τα έργα – σημαίες για τη διάσωση της λίμνης, θα μπορέσει να προχωρήσει μια διαδικασία εξυγίανσης και προστασίας της Ορεστιάδας. Θεωρώ, ότι μέσω αυτής της διαδικασίας κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ η κ. Αντωνίου.
sentra
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria