Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ OLADEKA - OlaDeka

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ OLADEKA

Λάβαμε με φόρμα ανώνυμου αναγνώστη σχόλιο που φέρει το  όνομα (στο τέλος του σχολίου): ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι το μήνυμα δεν
είναι αυθεντικό αλλά σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν το λάβαμε από προσωπικό e-mail του πρώην προέδρου της βουλής, επιφυλασόμαστε και είμαστε στη διάθεση του προς διάψευση, αν δεν το έχει αποστείλει ο ίδιος.Διαβάστε την απάντηση του Φ.Πετσάλνικου στον 17άχρονο μαθητή του οποίου το σχόλιο δημοσιεύθηκε ΕΔΩ

Upd 15:04  Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του κειμένου όσον αφορά στην υπογραφή του Φ.Πετσάλνικου.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Αγαπητέ 17χρονε μαθητή, 


Θα ήθελα πρώτα από όλα να σου πω πως τηρώ μία αρχή : δεν απαντώ σε σχόλια που δεν είναι αντικειμενική κριτική, αλλά ξεχειλίζουν από εμπάθεια, ύβρεις και συνήθως χοντρά ψέματα, για δημιουργία εντυπώσεων. Το δικό σου κείμενο δεν έχει όμως αυτά τα χαρακτηριστικά και γι΄ αυτό σου απαντώ ενημερωτικά.

Σε ότι αφορά στο πετρέλαιο : H θέση μου το 2011, που επρόκειτο με πίεση της Τρόικας να εξισωθεί ο φόρος κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης ήταν ότι, αυτό το μέτρο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους καταναλωτές, χωρίς να λύσει και το ταμειακό πρόβλημα του Κράτους. Καταφέραμε τότε να αναβληθεί η εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Όταν όμως επανήλθε το θέμα το 2012 και επιβλήθηκε το μέτρο τελικά, και αφού δεν αποφασίστηκε κάτι άλλο πριν από την εφαρμογή του, πρότεινα και στην Κυβέρνηση και δημόσια τα εξής: α) Χορήγηση σημαντικού επιδόματος θέρμανσης, που δεν θα ήταν κάτω από 1500€ ανά οικογένεια, σε όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας, εκτός από τα πολύ υψηλά εισοδήματα. β) Ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για αλλαγή του τρόπου θέρμανσης από άλλες πηγές θέρμανσης (βιομάζα κ.λπ.), ώστε να απεξαρτηθούν βαθμιαία οι καταναλωτές από το πετρέλαιο θέρμανσης και τις διακυμάνσεις της τιμής του. γ) Σχολεία και Νοσοκομεία να μην επιβαρύνονται με τον αυξημένο φόρο κατανάλωσης. 

Αυτή ήταν η δημόσια θέση μου. Ειδικότερα για την θέρμανση των Σχολείων, σου γνωρίζω ότι : Από τον Δεκέμβριο είχα μιλήσει στον Υπουργό Εσωτερικών και του πρότεινα, να υπάρξει ειδική αυξημένη κατανομή κονδυλίων για τα λειτουργικά των σχολείων στους Δήμους των περιοχών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Έχω την αίσθηση ότι προς τα εκεί θα κινηθεί το Υπουργείο, αν και έχει καθυστερήσει. Πέρυσι, είχα μπορέσει ως Πρόεδρος της Βουλής να βοηθήσω χρηματοδοτικά τους Δήμους του Νομού Καστοριάς και Φλώρινας, για την θέρμανση των σχολείων. 

Τέλος σε ότι αφορά στα όνειρα των νέων, κανείς δεν μπορεί (ούτε θέλει) να καταστρέψει τα όνειρα κανενός. Πιστεύω όμως ότι κάθε γενιά πρέπει να χτίζει σε αυτά που βρήκε, να αλλάζει όσα πρέπει να αλλάξουν και να αποδεικνύει, ότι είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι και η δική σου γενιά. 

Στον Αγιασμό των Σχολείων σας ήρθα, γιατί προσκλήθηκα από τους Διευθυντές σας, όπως και άλλοι που παραβρέθηκαν. Υποθέτω ότι, με προσκάλεσαν γιατί ίσως εκτιμούν και την δική μου συμβολή σε ότι έγινε στον τόπο μας για τις υποδομές, κ.λπ. στον χώρο της Παιδείας.

Πάντως με χαρά πρόσθεσα τις ευχές μου κι εγώ προς εσάς. Α, και κάτι ακόμη. Δεν έχω κανένα καινούργιο αμάξι, ούτε μ’ ενδιαφέρουν τα αμάξια. Αλλά όπως βλέπεις, κάποιοι που δεν είναι παιδιά, θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις από εμπάθεια, γράφοντας η λέγοντας ανακρίβειες. Σου εύχομαι να ασχοληθείς με τα κοινά, αλλά θα χαιρόμουνα να τα πούμε όποτε θελήσεις.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria