Καστοριά:Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του «Το Ρόδο της Κυζίκου» - OlaDeka

Καστοριά:Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του «Το Ρόδο της Κυζίκου»

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς , η παρουσίαση

του ιστορικού μυθιστορήματος του συγγραφέα –σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά , «Το Ρόδο

της Κυζίκου» – Εκδόσεις Ανάπλους , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καστοριάς για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης .

     Για το μυθιστόρημα ,η πλοκή του οποίου εξελίσσεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα και συντάραξαν την Ελλάδα από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως τα νεότερα χρόνια, τον πόλεμο του’40, τη γερμανική κατοχή, τον εμφύλιο, τη χούντα, αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση του κ. Τσαρουχά με την Καστοριά μίλησε η εκπαιδευτικός – συγγραφέας κα Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός κα Μαρία Μουστάκα .  
     Ο κ. Τσαρουχάς συγκινημένος ,τόνισε την πολύχρονη σχέση του με την πόλη της Καστοριάς . 
   Κατά τη διάρκεια της  παρουσίασης του βιβλίου προβλήθηκαν κινηματογραφικές εικόνες από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων ενώ η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ιστορικής κινηματογραφικής ταινίας εποχής «Ο Ανθός της Λίμνης» του Σταμάτη Τσαρουχά η οποία γυρίστηκε εξ’ολοκλήρου στην Καστοριά και τις παραλίμνιες περιοχές . 
     
   Ο Δήμος Καστοριάς θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς η οποία διέθεσε τον εξοπλισμό της για την προβολή της ταινίας .

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria