Η διάσημη Φλωρινιώτισσα σκηνοθέτις Νάντια Τας μιλά για τη νέα της ταινία - OlaDeka

Η διάσημη Φλωρινιώτισσα σκηνοθέτις Νάντια Τας μιλά για τη νέα της ταινία

Η σκηνοθέτις Νάντια Τας (Τασσοπούλου) που γεννήθηκε στη Φλώρινα και μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στην Αυστραλία, επιστρέφει έπειτα από 13 χρόνια στον κινηματογράφο για να αφηγηθεί ένα συγκλονιστικό οικογενειακό δράμα.

Τη συναντήσαμε στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας, όπου μας μίλησε σε άπταιστα ελληνικά για τη νέα της ταινία, το «Matching Jack». Αφορμή για να γυρίσει το δράμα της στάθηκε «μια άγνωστη γυναίκα που με βρήκε και μου είπε την πραγματική ιστορία της μέσα από την οποία γεννήθηκε το “Matching Jack”».
Έπειτα από αρκετά χρόνια αποφάσισε να ξεκινήσει το project και να ψάξει περισσότερο το ευαίσθητο θέμα που πραγματευόταν: «Όταν το κεντρικό θέμα της ταινίας σου είναι ένα εννιάχρονο παιδί που πάσχει από λευχαιμία, τότε πρέπει να κάνεις έρευνα και να δεις από πρώτο χέρι ακριβώς με τι έχεις να κάνεις. Γι’ αυτό επισκέφθηκα αρκετά παιδικά νοσοκομεία».
Αυτό που έκανε εντύπωση στην Ελληνοαυστραλή σκηνοθέτιδα είναι η επίδραση που έχει το σοκαριστικό γεγονός της διάγνωσης καρκίνου σε ανήλικο στο οικογενειακό του περιβάλλον. «Συγκεκριμένα στη Μελβούρνη το 65% των οικογενειών διαλύεται. Όλα τα προβλήματα που υπάρχουν κρυμμένα στην οικογένεια ξαφνικά αποκαλύπτονται και διογκώνονται μετά τη διάγνωση».

Σύμφωνα με τη Νάντια Τας, το «Matching Jack» δεν είναι «μια ταινία για τη λευχαιμία, αλλά ένα φιλμ αυτογνωσίας», ενώ δεν είχε καμία πρόθεση να κρίνει τους πρωταγωνιστές της ταινίας, αφού οι ήρωές της απλώς «φέρθηκαν ως άνθρωποι και οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι».

Εκμυστηρευόμενη τις βαθύτερες αιτίες που την ώθησαν προς τη δημιουργία του «Matching Jack» η Ελληνοαυστραλή σκηνοθέτις δεν μπορεί να κρύψει πως ό,τι κι αν κάνει, όσο μακριά κι αν ταξιδέψει θα κουβαλά μέσα της την αρχαιοελληνική τραγωδία.
athinorama.gr

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria