''Κλείδωσαν'' τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ - OlaDeka

”Κλείδωσαν” τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Στην οριστικοποίηση των μέτρων φαίνεται πως κατέληξε, σύμφωνα με όλες της πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά και την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα που θα παρουσιαστούν – πιθανόν την Πέμπτη – στους πολιτικούς αρχηγούς και αφορούν τη φορολογία, αλλά και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Reuters ανέφερε ότι θα η χώρα θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια ύψους 13 -15 δισ. ευρώ, αν τελικά παραταθεί κατά δύο έτη η δημοσιονομική προσαρμογή.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό κενό -δηλαδή τα μέτρα που απαιτούνται για να μειωθεί το έλλειμμα εντός στόχων- είναι τελικώς 13,5 δισ. ευρώ και θα καλυφθεί από τις περικοπές δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ και την αύξηση εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ.

kathimerini
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria