“Η μόνη ευκαιρία της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της είναι να επιστρέψει στη δραχμή” - OlaDeka

“Η μόνη ευκαιρία της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της είναι να επιστρέψει στη δραχμή”

Πρόκειται για τη δήλωση του διευθυντή του Χρηματιστηρίου Βιέννης, Μίχαελ Μπουλ στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα “Έστεράϊχ”, η οποία έχει για τίτλο “Η χρεοκοπία είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα”.

Ο κ. Μπουλ θεωρεί πως όταν μια επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη, η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει είναι η πτώχευσή της και το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα. Ο ίδιος σημειώνει πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών που χρεοκόπησαν και μετά κατάφεραν να ανακάμψουν, όμως, όπως λέει, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό μέσα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό το λόγο, το μόνο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα έιναι να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Κατά την άποψη του κ. Μπουλ, μετά θα είναι δυνατή μια υποτίμηση του νομίσματος και η χώρα θα έχει μια πραγματική ευκαιρία «να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Βιέννης θεωρεί πως όλα τα χρήματα που δίνονται θα χαθούν χωρίς η ίδια η Ελλάδα να μπορέσει να ανακάμψει.

Σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο «Οι Έλληνες επιστρέφουν στη δραχμή» και με υπότιτλους «Σενάριο για έξοδο των Ελλήνων» και «Μετά τις εκλογές η Αθήνα εγκαταλείπει το ευρώ», επισημαίνεται πως παρασκηνιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα «σχέδιο Β», στη βάση του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη μέσα στους επόμενους μήνες να επιστρέψει στο παλιό εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή.

Όπως όλα δείχνουν η ΕΕ προετοιμάζεται για την «ημέρα Χ» κάτι που φέρεται να συζητείται σε αυστριακούς κυβερνητικούς κύκλους, με πιθανή έξοδο της Ελλάδας μετά τις ελληνικές εκλογές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria