Συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, Μιλτιάδη Καρακουλάκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυ - OlaDeka

Συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, Μιλτιάδη Καρακουλάκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυ

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Μιλτιάδη Καρακουλάκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η παραπάνω συνάντηση ήταν καταρχήν διερευνητικού χαρακτήρα και σαν κύριο σκοπό είχε την καθιέρωση σταθερής επικοινωνίας ανάμεσα στον Υπουργό και το επιτελείο του με τους εκπροσώπους του κλάδου της γούνας.

Κατά την συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν σε γνώση του Υπουργού τρέχοντα θέματα του κλάδου όπως:

Η διευκόλυνση μεταφοράς των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας προς την Ρωσία και τις άλλες αγορές του εξωτερικού και η διευκόλυνση της μετακίνησης Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και την περιοχή μας ειδικότερα, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης του αριθμού τους με σκοπό την άμεση πρόσβαση τους στις αγορές της περιοχής μας.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα του ανταγωνισμού που δέχεται η Ελληνική γουνοποιία από την παραγωγή της Κίνας σε αντίστοιχα είδη και τονίστηκε το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη χώρα παραγωγής προϊόντων γούνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρίθηκε σκόπιμη για τον σκοπό αυτό η διερεύνηση ύπαρξης και η δυνατότητα δημιουργίας τυχόν προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας καθώς και η συμπερίληψη του σε οποιαδήποτε επίσημη συμφωνία ανάπτυξης του εμπορίου μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία του κλάδου της γούνας για την εθνική οικονομία ως κατεξοχήν εξαγωγικού και εξωστρεφούς κλάδου, αλλά και η συμβολή του στην καταπολέμηση της ανεργίας με την απασχόληση του εργατικού δυναμικού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ορίστηκε νέα ημερομηνία συνάντησης με το επιτελείο του Υπουργείου όπου θα συζητηθούν αναλυτικότερα τα παραπάνω θέματα οπότε και θα κατατεθούν οι κοινές προτάσεις όλων των φορέων του κλάδου της γούνας για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία όλων των πλευρών για τη συνέχιση της επικοινωνίας με κοινό σκοπό την ανάπτυξη και υποβοήθηση του κλάδου μας.

Εφημ. Σέντρα
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria