Προτάσεις του Δήμου Καστοριάς για την ανάπτυξη του τόπου - OlaDeka

Προτάσεις του Δήμου Καστοριάς για την ανάπτυξη του τόπου

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση σας για τη διεξαγωγή διαλόγου με θέμα την ανάπτυξη, σας επιδίδω τις προτάσεις του Δήμου Καστοριάς ανά άξονα, όπως αυτοί τέθηκαν στην επιστολή σας.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση:

– Άμεση έναρξη λειτουργίας του τμήματος Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά, καθώς έχει ιδρυθεί από το 2010 και οι νέες κτιριακές υποδομές είναι έτοιμες.

– Λειτουργία αυτοτελούς Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας στην Καστοριά το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερα τμήματα, προκείμενου να καθίσταται λειτουργικά και βιώσιμο.

Υποδομές υγειονομικής Περίθαλψης:

– Ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού στο Νοσοκομείου Καστοριάς προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να παραμείνει αυτοτελές.

– Ύπαρξη Κεντρικών Διοικητικών Υπηρεσιών στο περιφερειακό επίπεδο:
Λειτουργία παραρτήματος της ΠΕΔ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ζητήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

– Ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Καστοριά προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ουσιαστικής τεχνικής κατάρτισης και επιμόρφωσης σε νέους ανειδίκευτους εργαζομένους με ταυτόχρονη απόκτηση ενός τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

– Δημιουργία νέων σύγχρονων ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι ειδικότητες του Τεχνικού Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Μορφών Ενέργειας και Ανακύκλωσης και των Βιολογικών Εναλλακτικών Αγροτικών Καλλιεργειών.

ΔΕΗ – Περιβάλλον – Ενέργεια:

– Αύξηση του ανταποδοτικού τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από 3% σε 5% προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση των Δήμων.

– Καταβολή προς τους Δήμους ειδικού τέλους διέλευσης και σε ετήσια βάση, για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν.

– Έναρξη λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Καστοριάς.
Απόδοση του Τοπικού Πόρου στο Δήμο Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς
Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria