Ένταση έχει προκαλέσει το χωριό του Αι Βασίλη στην Καστοριά.Διαβάστε τα σχόλια στην ανάρτηση μας - OlaDeka

Ένταση έχει προκαλέσει το χωριό του Αι Βασίλη στην Καστοριά.Διαβάστε τα σχόλια στην ανάρτηση μας

Ανώνυμος

oooooooooo kalo polu kalo leptokokalo 😀3 Νοεμβρίου 2011 2:00 μ.μ.
Ανώνυμος

Οι φωτο ειναι από την Ονειρούπολη Δράμας. Το καλυτερο χωριο του Αι Βασίλη3 Νοεμβρίου 2011 2:49 μ.μ.
Ανώνυμος

οι φωτογραφιες ειναι τοσο μαγικεςςς  τοσο καταπληκτικεςς  αχχ χριστουγεννα τα λατρευωω  το χωριο του Αι-Βασιλη που θα ερθει στην
εδω στην Καστορια θα ειναι πραγματικα ενα ονειρο Νοεμβρίου 2011 6:51 μ.μ.
Ανώνυμος

Saxlamares tis Miskia!3 Νοεμβρίου 2011 11:34 μ.μ.
Ανώνυμος

epitelous kati kalo kai fantastiko stin Kastoria mas, na xefigoume ligo kai na mas parasiri sto parami8i tou Ah Vasili…paidia kante oloi mia efxi…ena megalo bravo!!!5 Νοεμβρίου 2011 11:35 μ.μ.
Ανώνυμος

teleiooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! fantastiko !!!!!!!!!!!!!! san ta parami8ia!!!!!6 Νοεμβρίου 2011 8:18 μ.μ.
Ανώνυμος

stis 20tou mina i stis deka?? rwtaw giati to tromaktiko elege apo tis deka noemvri!8 Νοεμβρίου 2011 9:00 π.μ.
Ανώνυμος

esu pou pisteueis oti einai saxlamares tis miskia bges kai pesto eponuma! i gunaika prospa8ei na kanei kati kalo gia ton topo kai to katafernei.an esu isoun kaluteros as proteines kati allo!8 Νοεμβρίου 2011 11:15 μ.μ.
Ανώνυμος

gamato 9a nai<313 Νοεμβρίου 2011 12:04 μ.μ.
Ανώνυμος

teleiaaaaa!!!!!!!!k gamw 8 einai!!!!!! 😀 oles ts meres ekei 8 eimai!!! :DDDDD13 Νοεμβρίου 2011 9:30 μ.μ.
Ανώνυμος

Εμένα για λούνα παρκ μου μοιάζει τώρα που το φτιάχνουν.

Λέτε η Μισκία να ζήλεψε την δόξα του πανηγυριού του Άργους ?14 Νοεμβρίου 2011 1:05 μ.μ.
Ανώνυμος

telio 8a einai sigoura14 Νοεμβρίου 2011 5:30 μ.μ.
Ανώνυμος

i kozani kontebi na sks giati toys pirame to xorio toy ai basili lol 🙂14 Νοεμβρίου 2011 5:30 μ.μ.
Ανώνυμος

To xorio-louna park to ekmetallevete filos tou Dimarxou Kastorias, o opoios exei Frontistirio!
Kai malista noikiazei ta spitakia poy tha topothetithoyn 2.500 euro gia olo afto to diastima! Oraies douleies dinei o Xatzisimenonidis. Kapoio tha vgaloun gera lefta apo afto, kai i Miskia me ton Xatzisimeonidi sekontaroun.14 Νοεμβρίου 2011 7:32 μ.μ.
Ανώνυμος

Δηλαδή του παραχώρησαν το χώρο δωρεάν; Μήπως ο Δήμος παίρνει ενοίκιο και εάν ναι πόσο; Το ρεύμα ποιος θα το πληρώσει; Εάν κάποιος γνωρίζει θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πριν κατακρίνουμε ή επαινέσουμε μία σίγουρα ενδιαφέρουσα επιχειρηματική προσπάθεια.14 Νοεμβρίου 2011 9:02 μ.μ.
Ανώνυμος

Τα σπίτια του Άη Βασίλη, θα προβάλουν τοπικά προϊόντα. Το ενοίκιο που ζητάει ο επιχειρηματίας-καθηγητής φροντιστηρίου είναι 2.500 ευρώ για την περίοδο που θα λειτουργήσει. Δηλαδή εάν εγώ θέλω να προβάλω τα μήλα μου, τα μανιτάρια μου, τα φασόλια μου ή τις γούνες μου, θα πρέπει να δώσω 2.500 ευρώ σε έναν ΙΔΙΩΤΗ που με την διαφήμιση της κυρίας Μισκία θα πλουτίσει στις γιορτές δήθεν στο όνομα του Αή Βασίλη.
Και όλα τα blogs της Καστοριάς πλασάρουν την φαεινή ιδέα εύκολου πλουτισμού στην Καστοριά με την μεγαλύτερη ανεργία.
Έλεος! Με τα παραμύθια του Άη Βασίλη.
Μία επιχειρηματική “βοήθεια” είναι “ημετέρου” της Μισκίας-Χατζησυμεωνίδη.
Εύκολο χρήμα για λίγες ημέρες, με προπαγάνδα τα μικρά Καστοριανά παιδιά.
Και απορώ γιατί πλασάρετε εσείς στα μπλογκς επιχειρηματίες??
Γιατί δεν το κάνατε για τα λούνα παρκ του πανηγυριού στο Άργος Ορεστικό και το κάνετε για την Μισκία Χατζησυμεωνίδη; Γιατί όχι για τον Κεπαπτσόγλου?14 Νοεμβρίου 2011 9:52 μ.μ.
Ανώνυμος

Den peirazei re paidia as ginei kai kati apo to apolyto tipota me ro mpoliko katholou tosa xronia..o epixeirimatias dinei enoikio kai tha plirosei kai to ola ta exoda apo oti akousa…syn oti mallon kai aytos riskare kati xiliades eyro gia na to stisei olo ayto..as mi vlepoume pantou fantasmata..as poume kai ena bravo..14 Νοεμβρίου 2011 11:38 μ.μ.
Ανώνυμος

Γιατί να γίνεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού και εδώ να μην γίνεται τίποτε? δεν το καταλαβαίνω βρε παιδιά έχουμε μία πανέμορφη πόλη πρέπει να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και ειδικά στους καιρούς που ζούμε. Σηχαριτίρια σε αυτόν που ρισκάρει15 Νοεμβρίου 2011 12:42 π.μ.
Ανώνυμος

Σαχλαμάρες. Είναι μπίζνες και τίποτε παραπάνω.
Δικαίωμα φυσικά του επιχειρηματία να κάνει ο,τι θέλει. Αφού έχει δήμαρχο φίλο που τον “εξυπηρετεί”, μεγειά του με χαρά του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ να δίνει γη και ύδωρ σε ένα “ημέτερο” για να βγάλει χρήματα, όταν όλη η πόλη πεινάει.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Δηλαδή εγώ αν στήσω ένα καρότσι σπιτάκι με λαμπιόνια στην Μεγάλου Αλεξάνδρου με γούνινες παντόφλες για να βγάλω χρήματα πουλώντας τες, και το βαπτίσω σπιτάκι του Άη Βασίλη, και θα τραγουδάω τα κάλαντα, θα βγει η κυρία Μισκία να μου το προπαγανδίσει, για να πάει κόσμος να πουλήσω περισσότερα,
ΕΛΕΟΣ?
ΤΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ???!!!15 Νοεμβρίου 2011 8:48 π.μ.
Ανώνυμος

Το πρόβλημα ποιο είναι δηλαδή; Ότι μόνο οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αποδίδουν; Δηλαδή όταν πάτε σε μια πόλη για τουρισμό και μένετε σε ξενοδοχείο και τρώτε έξω ποιος τα αρπάζει; Ο δήμος; Δηλαδή στη Δράμα ποιος τα άρπαξε; Όταν πάτε σε χιονοδρομικά που διαφημίζονται παντού ο δήμος τα παίρνει; Δεν τα εκμεταλλεύονται ιδιώτες; Στην τελική ο ιδιώτης είναι Καστοριανός και ο κόσμος θα έρθει στην πόλη μας. Θα ήταν καλύτερα να μη γίνει τίποτε και τα ξενοδοχεία να μείνουν άδεια; Τι θέλουμε τελικά στην πόλη μας; Να μη γίνεται τίποτε; Κι αν δεν κάνω λάθος, άνθρωποι της περιοχής θα δουλεύουν εκεί. Ούτε αυτό το θέλουμε σε τέτοια εποχή; Κι από ότι έμαθα ο δήμος παίρνει χρήματα για την παραχώρηση του χώρου και τα έξοδα που προκύπτουν τα πληρώνουν οι επιχειρηματίες (φως-νερό). Γιατί να έφερναν τόσο εξοπλισμό; Για την ψυχή της μάνας τους; Όποιος κάνει μια δουλειά λεφτά θέλει να βγάλει.Ή εσείς δουλεύεται μόνο για το κοινό καλό; Μήπως αντί να πυροβολούμε όλοι να στηρίξουμε μια προσπάθεια που έχει κάνει όλα τα μπλογκς να μιλάνε για την Καστοριά;15 Νοεμβρίου 2011 8:52 π.μ.
Ανώνυμος

Πάντως είναι θετικό που είστε και οι αρνητικοί του θέματος τόσο σίγουροι για τον “πλουτισμό” μέσα από το συγκεκριμένο εγχείρημα. Εγώ το μόνο αρνητικό που διακρίνω είναι ο κίνδυνος λόγω δυσχερών οικονομικών συγκυριών να μην αποφέρει κέρδος και προσωπικά δεν θα έπαιρνα το ρίσκο. Σαν κάτοικος της πόλης θα χαρώ να το επισκεφτώ! Χίλιες φορές ένα παγοδρόμιο στην είσοδο της πόλης μας παρά οι ανεκδιήγητοι φοίνικες! Καλή επιτυχία και ας ευχηθούμε να περάσουμε όσο καλές γιορτές μπορούμε!! Χαμόγελο, αισιοδοξία και θετική σκέψη παιδιά!!!!15 Νοεμβρίου 2011 8:52 π.μ.
Ανώνυμος

Μα γιατί αλλάζετε το θέμα?
Δεν αναφέρομαι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Καλώς κάνει ο ιδιώτης. Είπαμε μεγειά του με χαρά του.
Αναφέρομαι στον ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
Ποιος του δίνει το δικαίωμα να προβάλει ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ που θα κόβει χρήματα εκμεταλλευόμενη τις γιορτές???
Και μάλιστα διαμορφώνοντας κλίμα για να εκβιαστούν οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους να χρυσώσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία.
ΕΛΕΟΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ?15 Νοεμβρίου 2011 11:30 π.μ.
ctelioc said…

Αγαπητοί φίλοι όλοι κατά κάποιο τρόπο έχετε δίκιο. Σίγουρα στο άκουσμα ότι στη πόλη μας για πρώτη φορά θα “στηθεί” το χωριό του Αη Βασίλη είναι μια ευχάριστη νότα στη μίζερη αυτή εποχή που ζούμε, με τα τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο μέσος πολίτης. Μία προσπάθεια που θα κάνει ακόμα πιο όμορφη την εορταστική εικόνα της Καστοριάς. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν θα θίξουν το περιβάλλον, τα μνημεία ή τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Δήμου. Καταρχήν πιστεύω ότι κάθε προσπάθεια σύγκρισης όπως και κάθε αναφορά στο χωριό του Αη Βασίλη στην Δράμα γνωστό ως “Ονειρούπολη” είναι τουλάχιστον ατυχής. Η προσπάθεια εκεί γίνετε πραγματικά για να στηρίξει την οικονομία της περιοχής και όχι μόνο. Η προσπάθεια γίνεται για να φέρουν στην πόλη της Δράμας διανυχτερεύσεις, κουβέρ, κατανάλωση τόσο μέσα στο χώρο της Ονειρούπολης όσο και έξω από αυτούς. Έξυπνοι τρόποι που “υποχρεώνουν” μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν όλους τους χώρους των 2 μεγάλων πάρκων αλλά και την επίσκεψη σ’ όλα τα θεματικά “σπιτάκια”. Οι χρεώσεις όπου υπάρχουν είναι πραγματικά ελάχιστες (1€ τα τρενάκια – 2€ το καρουσέλ). Βέβαια υπάρχουν και πολλές μα πάρα πολλές όμορφες αλλά και δημιουργικές δραστηριότητες που είναι δωρεάν. Αλλά ας αφήσουμε αυτού του είδους τα σχόλια να τα κάνουμε αφού πρώτα δούμε πως θα λειτουργήσει το θεματικό αυτό πάρκο εδώ στην Καστοριά.
Όσο αφορά στον Δήμο Καστοριάς θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα. Καταρχήν θα ήθελα κάποια στιγμή να μάθουμε τους όρους με τους οποίους ο Δήμος παραχώρησε το χώρο στον ιδιώτη. Ειδικότερα ποιός έδωσε την άδεια για την εκσκαφή του πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας; ποιός έδωσε την άδεια για την μεταφορά από τον υποσταθμό της ΔΕΗ μπροστά από τα ΚΤΕΛ “γραμμής” πίσω από το μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας; ποιός έχει αναλάβει το κόστος της μεταφοράς της γραμμής της ΔΕΗ; Ποιός έδωσε την άδεια στον χώρο πίσω από το παραπάνω μνημείο να χτισθεί αυτός ο οικίσκος; Ποιός έδωσε την άδεια ο χώρος γύρω από το παραπάνω μνημείο να διαμορφωθεί σε αποθήκη; Ποιός έδωσε την άδεια να αναπτυχθούν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις πάνω στο γκαζόν; ποιός αναλαμβάνει το κόστος επαναφοράς όλως των καταστροφών που θα προκληθούν; Πως μπορεί ο ιδιώτης να ενοικιάζει έναν δημοτικό χώρο και στη συνέχεια να τον χώρο αυτό να τον ενοικιάζει με πολλαπλάσιο μίσθωμα σε τρίτους;
Καταλαβαίνει κανείς ότι τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά. Νομίζω ότι πλέον ο Δήμος πρέπει να ενημερώσει τους δημότες και όχι μόνο της Καστοριάς για όλα τα παραπάνω.
ΥΓ Νομίζω όμως ότι ήδη έχω γράψει πολλά και πρέπει κάπου εδώ να “κλείσω”. Περιμένω όμως από τα ανεξάρτητα blog της πόλης μας (όπως το oladeka) να ψάξουν λίγο παραπάνω το θέμα γιατί μάλλον δεν είναι τόσο απλό. Ευχαριστώ.15 Νοεμβρίου 2011 11:49 π.μ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria