Καστοριά: 3ο Κλινικό Σεμινάριο με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης-Αγγειοπάθεια» - OlaDeka

Καστοριά: 3ο Κλινικό Σεμινάριο με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης-Αγγειοπάθεια»

Το διαβητικό πόδι αποτελεί σήμερα μια από τις συχνότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς σχετίζεται με τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων κάποιου συνανθρώπου μας κάθε 30 δευτερόλεπτα σε διεθνές επίπεδο!
Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν…
στον ακρωτηριασμό είναι τα έλκη των κάτω άκρων. Υπολογίζεται ότι το 25 % των ατόμων με διαβήτη θα εμφανίσει έλκος στα κάτω άκρα έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στατιστικά, 1.000.000 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αναγκάζονται να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό ενός άκρου τους σε ετήσια βάση.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.), διοργανώνει το 3ο Κλινικό Σεμινάριο με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης-Αγγειοπάθεια», στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2011 στην Καστοριά (ξενοδοχείο ESPEROS PALACE).

Με την ευκαιρία διοργάνωσης του Σεμιναρίου, για όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην Τελετή Έναρξης του Σεμιναρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19.30μμ στο ξενοδοχείο ESPEROS PALACE.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria