ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINNET8 - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINNET8

Συνεχίζεται με επιτυχία η διεξαγωγή του Τελικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WΙΝΝΕΤ8 με θέμα την ισότητα των φύλων και την δικτύωση των γυναικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2011. Σε αυτό συμμετέχουν 8 ευρωπαϊκές χώρες και 9 περιφέρειες. Από την Ελλάδα εταίρος είναι μόνο η
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το κέντρο Εργάνη. Υπεύθυνη του προγράμματος για την Δυτική Μακεδονία στο Winnet8 (women in network) είναι η κυρία Λυγούρα Αλεξάνδρα (υποψήφια βουλευτής στο νομό Καστοριάς στις εκλογές του 2009) η οποία έχει να επιδείξει έντονη δράση σε θέματα ισότητας και κοινωνικής πολιτικής και εκπροσωπεί στο πρόγραμμα τον τομέα Γυναίκα και Πολιτική .
Τις ημέρες αυτές επισκέφθηκαν το νομό μας λόγω του συνεδρίου προσωπικότητες από όλες τις συμμετέχουσες χώρες αλλά και καλεσμένοι των διοργανωτών όπως η εκπρόσωπος της κομισιόν της γενικής γραμματείας περιφερειακής ανάπτυξης, του διευθυντή του προγράμματος INTERREG IVC ευρωπαϊκά, δήμαρχοι της Σουηδίας και άλλων χωρών. Στην τελετή έναρξης παρούσες ήταν η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας,  εκπρόσωποι της γενικής γραμματείας ισότητας φύλων αλλά και η πρόεδρος του πανελλήνιου πολιτικού συνδέσμου γυναικών. Επίσης παρέστησαν οι δήμαρχοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού όπως επίσης αντιδήμαρχοι, γυναικείοι συνεταιρισμοί όλης της Περιφέρειας, κόσμος που παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Αργεστών που χόρεψε για τους καλεσμένους και πολλοί άλλοι. Το συνέδριο ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το διάστημα είναι από τα μεγαλύτερα συνέδρια που γίνονται στην Ευρώπη.  

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria