FINANCIAL TIMES : ΠΙΘΑΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - OlaDeka

FINANCIAL TIMES : ΠΙΘΑΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για ενδεχόμενο αναγκαστικών εκλογών στην Ελλάδα έκανε λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Financial Times, παρά την εκτίμησή της ότι ο πρωθυπουργός θα καταφέρει τελικά να περάσει τα νέα μέτρα. Οπως εκτιμά η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θα…

καταφέρει να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να περάσει τα νέα μέτρα, ωστόσο σημειώνουν ότι ο Γ.Παπανδρέου ενδέχεται να αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.
Παράλληλα, οι FT αναφέρονται και στην σκληρή στάση των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ απέναντι στην Αθήνα με το Ταμείο να πιέζει για συρρίκνωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα.
“Οι δανειστές σκληραίνουν την στάση τους έναντι της Ελλάδας”, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται και στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών που μπορεί να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και κάνουν αναφορά στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, τονίζοντας ότι αν και προέρχεται από το κυβερνών κόμμα, απειλεί ότι θα μπλοκάρει την έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΗ και την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων.
Στη στήλη LEX των Financial Times προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα λάβει τελικά τα 8 δισ. ευρώ μετά τις 3 Οκτωβρίου με τον αρθρογράφο να υποστηρίζει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει σχέδιο για συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, κάτι που συνεπάγεται ότι η χώρα θα λάβει την επόμενη δόση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria