Τους νοιάζει μόνο ποιός θα “καεί” πρώτος. Ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος; - OlaDeka

Τους νοιάζει μόνο ποιός θα “καεί” πρώτος. Ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος;

Ο κ. Βενιζέλος προγραμμάτισε μια συνέντευξη Τύπου για να μην πει απολύτως τίποτε. Μίλαγε για όλους και για όλα, περιέγραφε τη δραματική κατάσταση που βρισκόμαστε και μας προετοίμαζε για το μέλλον που μας περιμένει. Ήταν μια ανούσια συνέντευξη που έγινε απλά για να μας δείξει ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,
πόσο πολύ σκέφτεται τους πολίτες και τις θυσίες τους. Αλλά για το μέλλον μας τίποτα. Προφανώς αφήνει να το μάθουμε από την επιστολή στη Λαγκάρντ και τους άλλους ηγέτες του Παπανδρέου.

Γιατί κατά την γνώμη μας αυτή ήταν ίσως η σημαντικότερη σημερινή αποκάλυψη του κ. Βενιζέλου: ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα στείλει επιστολή στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία θα δεσμεύεται (πολιτικά) ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τις προηγούμενες εβδομάδες θα υλοποιηθούν κατά γράμμα και δεν θα υπάρξει καμία απόκλιση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Antinews το ΔΝΤ απαιτεί προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού προκειμένου να προχωρήσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης και να συμφωνήσει η Τρόικα με τα μέτρα.

Αυτός εικάζεται ότι ήταν και ο πραγματικός λόγος της ματαίωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο ΔΝΤ. Ο κ. Παπανδρέου ενδιαφέρεται πλέον μόνο για την προσωπική του διάσωση και αφήνει τον κ. Βενιζέλο να βγάλει μόνος του τα κάστανα από την φωτιά. Το ΔΝΤ όμως φαίνεται ότι έχει άλλη γνώμη και γι αυτό η υποδοχή του κ. Αντιπροέδρου από την κ. Λαγκάρντ δεν ήταν και τόσο θερμή

Με άλλα λόγια αυτό που του νοιάζει πλέον είναι ποιος θα καεί και ποιος θα δισωθεί πρώτος, όχι τα βάσανα του τόπου και του λαού του

Κατά τα άλλα, αμέσως μετά τη συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος, κι αφού οι κάμερες δεν τον έπαιρναν ζωντανά, «λύθηκε» κι άρχισε να περιγράφει πώς θα είναι τα μέτρα και ποιους θα πλήξουν. Είπε λοιπόν ξεκάθαρα ότι το 3% των 900.000 δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή 30.000 θα δουν σύντομα την πόρτα της εξόδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνει μέχρι εκεί η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις. Ήδη άρχισαν να διαρρέουν φήμες για κατ’ ευθείαν απολύσεις από το δημόσιο αφού η εργασιακή εφεδρεία δεν φτάνει.

Επίσης, η μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων, μέσω του ενιαίου μισθολογίου (κατά μέσο όρο 20%) θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου κι όχι αναδρομικά (αυτό έλειπε). Όπως ακριβώς ζήτησε η τρόικα δηλαδή, χωρίς μεταβατική περίοδο κι όποιον πάρει ο χάρος. Τώρα αν δεν έχει κάποιος να πληρώσει το δάνειό του, ας του πάρουν το σπίτι.

Επίσης, μειώνεται το αφορολόγητο για τους άνω των 65 ετών και κάτω των 30 ετών από τα 12.000 στα 9.500 ευρώ. Άρα με σύνταξη ή μισθό 800 ευρώ θα πληρώνει πλέον φόρο.

Η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ θα είναι αναδρομική για τα φετινά εισοδήματα.

Μας δίνουν παράταση ένα χρόνο για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς ο ειδικός φόρος θα εξισωθεί από τον ερχόμενο χειμώνα.

Σε ότι αφορά τις αποδείξεις ο κ. Βενιζέλος είπε πως οι φορολογούμενοι πρέπει να ζητούν περισσότερες αποδείξεις καθώς οι σχετικές δαπάνες θα εκπίπτουν κατά 50 – 60% του δηλωθέντος εισοδήματος.

Κατά τα λοιπά ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ευαγγέλιο τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, άσχετα αν η συμφωνία καταρρέει.

Διέψευσε τα σενάρια για κούρεμα 50% άσχετα αν ο κόσμος το έχει τούμπανο.

Τα’ βαλε και πάλι με τα μέσα ενημέρωσης κι όσους διασπείρουν ειδήσεις για πτώχευση. Εδώ όλος ο πλανήτης το λέει, αλλά και η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ίδιο το κράτος και ο Βενιζέλος άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria