Στα πρόθυρα εμφυλίου το ΠΑΣΟΚ - OlaDeka

Στα πρόθυρα εμφυλίου το ΠΑΣΟΚ

Νευρικότητα και σκεπτικισμός επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει τη αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το τέλος ακινήτων.

Υπό το βλέμμα της τρόικας η οποία θα παρακολουθεί την ψηφοφορία για να διαπιστώσει την αποφασιστικότητα εφαρμογής των μέτρων, η κυβέρνηση είναι σε κατάσταση συναγερμού υπό τον φόβο διαρροών στην ψηφοφορία.

Κυβερνητικά στελέχη, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ριχτεί σε έναν αγώνα «συνετισμού» των πράσινων βουλευτών, προκειμένου να πουν το πολυπόθητο «ΝΑΙ».

Ωστόσο τουλάχιστον πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε κατεύθυνση καταψήφισης του τέλους για τα ακίνητα, ενώ δεν αποκλείεται και κάποια παραίτηση ενόψει της κρίσιμης αυριανής ψηφοφορίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί εκ νέου σήμερα με βουλευτές της πλειοψηφίας σε μια ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και να σταματήσει τη «γκρίνια» ορισμένων βουλευτών του.

Στη μάχη κατευνασμού θα ριχτεί από σήμερα και ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος επιστρέφει το μεσημέρι από την Ουάσινγκτον. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα χειριστεί την Τρίτη την όλη συζήτηση στη Βουλή, καθώς την ώρα εκείνη ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Βερολίνο, σε γεύμα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Επιστολές και σκέψεις για παραίτηση

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να χάσει την αυριανή ψηφοφορία.

Οι βουλευτές Χρήστος Οικονόμου και Οδυσσέας Βουδούρης έστειλαν επιστολές θέτοντας θέμα παραίτησης για όποιους είτε δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων, είτε διακρίνονται για την αμφιθυμία τους στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων. Ενστάσεις εκφράζει με επιστολή του και ο Γιάννης Διαμαντίδης, ενώ ο κ. Γιάννης Βούρος δήλωσε ότι σκέφτεται παραίτηση.

Φόβος της κυβέρνησης είναι να καταψηφίσουν 2 ή 3 βουλευτές το νομοσχέδιο και η ΚΟ να μείνει με 151 ή 152.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν εισηγήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ώστε η κυβέρνηση να μείνει ζωντανή τουλάχιστον έως τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί ή η ψήφιση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ε.Ε. ή η νέα συμφωνία για κούρεμα 50 έως 60%, αλλά και η ανταλλαγή των ομολόγων.

Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού του Γ. Παπανδρέου υπάρχει η λύση να «δραπετεύσει» μέσω των πρόωρων εκλογών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria