Επίσκεψη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Υπουργείο Οικονομικών - OlaDeka

Επίσκεψη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Υπουργείο Οικονομικών

Την Πέμπτη 25 του μηνός Αυγούστου, αντιπροσωπεία των Συνδέσμων Γουνοποιών Καστοριάς και Σιάτιστας, αποτελούμενη εκ των Προέδρων κ.κ. Καλλισθένη Ηρακλή, Κοσμίδη Δημητρίου, τον Γεν. Γραμματέα του

Σ.Γ.Κ κ. Γκιάτα Φαίδωνα και τον Οικονομικό Συνεργάτη κ. Στεργιόπουλο Ευάγγελο επισκέφθηκαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Οικονόμου Παντελή και συζήτησαν τα παρακάτω θέματα με την παρουσία του Βουλευτή Κοζάνη κ. Γιώργου Κασαπίδη :

1.      Τροποποίηση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 17 του Νόμου 3833/2010 για τον ειδικό φόρο πολυτελείας. Ζητήθηκε η εξαίρεση από την καταβολή του φόρου πολυτελείας σε προϊόντα γουναρικών που προέρχονται εξ αποκομμάτων ή απορριμμάτων, όπως για παράδειγμα παντόφλες, πασουμάκια, μπουφανάκια, αξεσουάρ, μπόντις κ.λ.π.
2.      Ένταξη στην περαίωση και αυτοέλεγχο των εξαγωγικών επιχειρήσεων άρθρ. 13-17 του Νόμου 3296/2004.
Ζητήθηκε η ένταξη στο άρθρο 79 του Νόμου 3842/2010, στην περαίωση-αυτοέλεγχο να υπάγονται και οι επιχειρήσεις γουνοποιίας των οποίων οι απαλλασσόμενες πράξεις με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών ΦΠΑ ξεπερνά το 60% των ακαθάριστων εσόδων που καταργήθηκε με τον Νόμο 3842/2010.
3.      Υπαγωγή στο πλαφόν της ΑΥΟ/1103881/8478/ΠΟΛ 1262/93 Ειδικό Φύλλο Απαλλαγής και των εξαγωγών που προέρχονται από το καθεστώς της ενεργητικής τελειοποίησης.
Ζητήθηκε να συμπεριλαμβάνεται αθροιστικά για τον προσδιορισμό του ποσού της ΠΟΛ 1262/93 η προστιθέμενη αξία που δέχονται τα προϊόντα γούνας και που εξάγονται με το καθεστώς της ενεργητικής τελειοποίησης.
4.      Συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών για θέματα του κλάδου της γουνοποιίας, όπως συμμετοχή των επιχειρήσεων σε Εκθέσεις, προβολής και προώθησης προϊόντων, καθώς και συζήτηση για παλιές οφειλές του ΟΠΕ τόσο στον Σ.Γ.Κ. όσο και στα μέλη του Συνδέσμου.
5.      Κατάθεση αίτησης στην ΕΤΒΑ από τη Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για αγορά οικοπέδου στο ΒΙΠΑ Καστοριάς για την ανέγερση νέου κτιρίου διεξαγωγής των Διεθνών Εκθέσεων Γούνας Καστοριάς.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria