Διεθνής διάκριση για ένα λευκό... «διαμαντάκι» το ΚΤΗΜΑ ΜΑΓΓΕΛ - OlaDeka

Διεθνής διάκριση για ένα λευκό… «διαμαντάκι» το ΚΤΗΜΑ ΜΑΓΓΕΛ

Το οινοποιείο Κτήμα Μάγγελ από την Κορομηλιά Καστοριάς τιμήθηκε με το μοναδικό Ελληνικό Χρυσό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό οίνου BerlinerWein Trophy  2011, που πραγματοποιήθηκε στις 15 – 17 Ιουλίου 2011 στο Βερολίνο.Το βραβευθέν κρασί ‘’ΚΤΗΜΑ ΜΑΓΓΕΛ ΛΕΥΚΟΣ 2010’’ αποτελείται από τις ποικιλίες Viognier – Μαλαγουζιά, κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ πωλείται μόνο σε κάβες.

Η σπουδαία αυτη διάκριση αποτελεί τιμή και χαρά για το οινοποιείο και τον Νίκο Μάγγελ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό και αναμφίβολα η επιτυχία αυτή επιβραβεύει  τη χρόνια προσπάθεια του στο χώρο του ελληνικού κρασιού.

Λίγα λόγια για  το οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΜΑΓΓΕΛ
Ένα χιλιόμετρο από το ημιορεινό χωριό Κορομηλιά Καστοριάς, βρίσκεται εγκατεστημένο από το 2004 το οινοποιείο του ιδρυτή. Έκανε τον πρώτο τρύγο το 2005 με τον Νίκο Μάγγελ δημιουργό των κρασιών της σειράς «Αγιάμι» λευκό , που σημαίνει «Ούριος άνεμος» & Κτήμα ερυθρό.
Είναι νέο αμπελοτόπι με χαρακτηριστικό μικροκλίμα και μεγάλη δυναμική στην Β. Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του είναι τα 700μ.υψόμετρο, ενώ το καλοκαίρι απολαμβάνει τη δροσιά από τη λίμνη της Καστοριάς.
Το οινοποιείο αποτελείται από μία σύγχρονη γραμμή παραγωγής και εμφιάλωσης, καθώς και την υπόγεια κάβα παλαίωσης, αποκλειστικά απο Γαλλικά βαρέλια και είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο μετά από ραντεβού.
Το portfolio των ετικετών του οινοποιείου αποτελείται από ένα νέο λευκό, το Κτήμα Μάγγελ λευκός ποικιλίες Viognier–Μαλαγουζιά,Αγιάμι λευκός ποικιλία SauvignonBlanc και  δύο ερυθρά Αγιάμι και Κτήμα Μάγγελ, καθώς και το Λιαστό Μάγγελ, όπου αφυδατώνεται το σταφύλι για 4 μήνες στις λιάστρες και τον Ιανουάριο θα «πατηθεί» ώστε να γίνει η  αλκοολική ζύμωση στα βαρέλια για 6 μήνες και ωρίμανση για 3 χρόνια.
Εφημ. Σέντρα
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria