ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Κέντρου Εργάνη, διοργανώνει το τελικό συνέδριο του έργου Winnet8 που χρηματοδοτείται από το INTERREG  IVC, από τις 12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2011 στην Καστοριά.
Το Θέμα του συνεδρίου είναι «Τα Κέντρα Στήριξης Γυναικών προωθούν την

Καινοτομία στην Ισότητα των Φύλων σε όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίζουν το διαχωρισμό στην αγορά εργασίας με βάση το φύλο, επηρεάζουν πολιτικές και δράσεις, προωθούν καλές πρακτικές». Αποτελεί την τελική δράση ενός έργου, του WINNET8, που από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και σήμερα έχει αναζητήσει και καταγράψει καλές πρακτικές και προτάσεις που επηρέασαν ή θα επηρεάσουν το μέλλον των Ευρωπαϊκών Περιφερειών μέσα από την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. 

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 100 σύνεδροι, εκπρόσωποι των εταίρων του έργου που προέρχονται από οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη και εννέα περιφέρειες. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.
Παράλληλα, τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών αρχών, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, πολιτικοί, δήμαρχοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και διαμορφωτές πολιτικών.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου μαζί με την ερευνητική εργασία που προέκυψε σε όλη στη διάρκεια του έργου θα συμπεριληφθούν σε μια έγγραφη πρόταση που θα παραδοθεί προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό του νέου χάρτη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.Για περισσότερες πληροφορίες Πόπη Σουρμαΐδου Τ6976633693

Εγγραφές και ενημέρωση στο www.winnet8.eu
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria