'Ολοι οι δημόσιοι υπαλληλοι υποψήφιοι για εφεδρεία - Μόσιαλος: "Θα αξιολογηθούν όλοι ακόμα και των υπηρεσιών που δεν κλείνουν" - OlaDeka

‘Ολοι οι δημόσιοι υπαλληλοι υποψήφιοι για εφεδρεία – Μόσιαλος: “Θα αξιολογηθούν όλοι ακόμα και των υπηρεσιών που δεν κλείνουν”

– Κακά τα μαντάτα και μέσω ΟΟΣΑ
– Λουκέτο σε Γραμματείες, Διευθύνσεις και Τμήματα του Δημοσίου
– Οι δανειστές απαιτούν απολύσεις και μάλιστα άμεσα

Οι πιέσεις είναι αφόρητες για αίμα στο δημόσιο και αυτό φαίνεται πλεον από την αλλαγή στάσης κυβερνητικών στελεχών από τις δηλώσεις των οποίων φαίνεται ξεκάθαρα η τραγική αλήθεια.
Πρώτα ήταν οι δηλώσεις Βενιζέλου στο Newsit στις 02/09 ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν ζητά η τρόικα απολύσεις άμεσα είχε απαντήσει:

Ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα άμεσων απολύσεων. Υπάρχει βάσει του μνημονίου θέμα εργασιακής εφεδρείας. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν απειλητικές αναφορές από τα ΜΜΕ.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος το είπε πιο καθαρά ακόμα μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

“‘Ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεξέρτητα αν ανήκουν σε υπηρεσία που κλείνει ή δεν κλείνει, συγχωνεύεται ή δεν συγχωνεύεται είναι υποψήφιοι για εφεδρεία!”

Λουκέτο σε Γραμματείες, Διευθύνσεις και Τμήματα του Δημοσίου

Τώρα τα νέα από την έκθεση του ΟΟΣΑ περιλαμβάνουν και τον στενό δημόσιο τομέα και μάλιστα το 35% των γενικών διευθύνσεων, γενικών γραμματειών, διευθύνσεων και τμημάτων.

Τι θα σημάνει αυτό; Πολύ απλά οι υπάλληλοι των προς συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσιών θα μπουν σε εφεδρεία, στην καλύτερη περίπτωση, ή θα απολυθούν, αφού πλέον λόγω κατάργησης της θέσης δεν θα υπάρχει και το σχετικό συνταγματικό κόλλημα.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “Το Έθνος” το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μελετάει έναν “Καλλικράτη” και στον στενό δημόσιο τομέα, κάτι που φυσικά εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει ότι και η κυβέρνηση κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Ήδη ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας ανακοινώθηκε ότι θα επεκταθεί και σε 160 ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, ενώ ένας πρώτος απολογισμός ως τώρα ανεβάζει τους υπαλληλους που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς σε 10.000.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria