Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗ ΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.(ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ: ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ?) - OlaDeka

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗ ΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.(ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ: ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ?)

Η συνάντηση η οποία γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς, Ελλάδα – Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» (www.arctoslife.gr) , θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, την Πέμπτη στις

15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00,

στην Αίθουσα Αμφιθεάτρου στο Διοικητήριο- Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (πρώην Νομαρχία). Δείτε αναλυτικά στοιχεία της εκδήλωσης στην επισυναπτόμενη πρόσκληση.

Ο αγροτικός τομέας (κτηνοτροφία, γεωργία, μελισσοκομία) είναι πολύ σημαντικός για την οικονομική και κοινωνική ζωή στην περιοχή Καστοριάς. Οι ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες σε κοπάδια, μελίσσια, δενδρώδεις και άλλες καλλιέργειες αποτελούν μια σημαντική όχληση στον αγροτικό κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές και μέτρα πρόληψης, που αν εφαρμοστούν σωστά μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις ζημιές αυτές και, συνεπώς να βελτιώσουν τους όρους συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στην περιοχή.
Εκτός από τους συνεργάτες της Καλλιστώς οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό για τα μέτρα πρόληψης από ζημιές που προκαλεί η αρκούδα αλλά και για τα προβλεπόμενα μέτρα στήριξης των παραγωγών, παρόντες στη συνάντηση θα είναι και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ Κοζάνης με σκοπό να ενημερώσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το καθεστώς αποζημιώσεων από ζημιές που προκαλούν άγρια ζώα.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria