Οριστικά «τίτλοι τέλους» για τη Siemens - OlaDeka

Οριστικά «τίτλοι τέλους» για τη Siemens

Μεγάλες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ«Ταφόπλακα» στο σκάνδαλο Siemens μπήκε σήμερα αφού ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, με αποτέλεσμα το πολύκροτο σκάνδαλο.
Συνολικά ψήφισαν 165 βουλευτές και το αποτέλεσμα για την παραπομπή του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη έχει ως εξής: 130 υπέρ, 8 κατά, 9 «παρών», 7 λευκά και 11 άκυρα.

Για τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 υπέρ, 9 κατά, 10 «παρών», 6 λευκά και 12 άκυρα.

Πάντως, με δεδομένο ότι οι μόνοι που θα ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής θα ήταν οι 149 βουλευτές (5 βουλευτές απουσίαζαν από την διαδικασία) του ΠΑΣΟΚ, καθώς νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, το ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι στην περίπτωση του κ. Αλογοσκούφη διαφώνησαν 19 «πράσινοι»βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας την πρόταση του κόμματός τους, ενώ στην περίπτωση του κ. Μαρκογιαννάκη διαφώνησαν 21.

Να σημειωθεί ότι η πορεία της ψηφοφορίας είχε προδικαστεί από την αρχή της διαδικασίας, όταν διαπιστώθηκε ότι πέντε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απουσίαζαν αδικαιολογήτως. Πρόκειται για τους κ.κ. Δημήτρη Παπουτσή και Σάββα Εμινίδη, που επικαλέστηκαν πρόβλημα υγείας, τον κ. Θωμά Ρομπόπουλο, την κυρία Βάσω Παπανδρέου και τον κ. Βασίλη Τόγια, που έλειπε στο εξωτερικό.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria