Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ - OlaDeka

Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ

Η αιφνίδια παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης κ. Χάρη Παμπούκη ανέδειξε την κατάσταση αποσύνθεσης που βρίσκεται η κυβέρνηση μόλις δύο μήνες από τον ανασχηματισμό του Ιουνίου.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο Χάρης Παμπούκης, που κατά την πρώτη περίοδο αυτής της κυβέρνησης θεωρείτο ο «αντ’ αυτού» του προέδρου, αποφάσισε να παραιτηθεί επικαλούμενος ότι δεν έγινε δεχτή η πρότασή του για αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.

Αν και οι δύο άνδρες είχαν απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό πάρα πολύ και οι επαφές τους ήταν σπάνιες, κανείς δεν ανέμενε την αποχώρηση Παμπούκη τόσο άμεσα, δεδομένου ότι είχε κάνει αποδεχτή την πρόταση του πρωθυπουργού τον Ιούνιο να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού κάτω από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όσο και αν ο λόγος στον οποίο επικαλείται για την παραίτησή του ο «Παμπούκ», από το σύνολο των εφοπλιστών θεωρείται απόλυτα λογικός, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι ήδη από τον προηγούμενο ανασχηματισμό στους αρχικούς σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, ο Χάρης Παμπούκης πήγαινε αναπληρωτής στο Οικονομικών.

Την τελευταία στιγμή αυτό είχε αλλάξει, αφού ο ίδιος είχε ζητήσει να παραμείνει στο Επικρατείας, έστω και αν «ψαλιδίζονταν» οι αρμοδιότητές του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, καινούργια εμφύλια μέτωπα ανοίγουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο δίπλα στα παλιά. Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο νέος υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος δέχτηκε για πρώτη φορά τα πυρά συναδέλφων του, αφού σε μια αποστροφή του λόγου του είπε πως θα επιδιώξει οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ να γίνουν με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Τότε δύο από τους δελφίνους της κυβέρνησης οι Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοιδης αντέδρασαν και τον εγκάλεσαν – ούτε λίγο ούτε πολύ – για φόβο πολιτικού κόστους.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τις βεντέτες που έχει ανοίξει με Βενιζέλο και Παπουτσή, φαίνεται αποφασισμένος να κρατήσει και αυτή που προέκυψε φέτος το καλοκαίρι με τον Δημήτρη Ρέππα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνεντεύξεις του τον τελευταίο καιρό υπεραμύνεται της απόφασής του για άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξιτζήδων, κατηγορώντας όσους αντιδρούν ως το παλιό σύστημα που δεν θέλει τις αλλαγές, «φωτογραφίζοντας» έτσι τον προκάτοχό του.

Τέλος για μια ακόμη φορά η γνωστή ομάδα «βενιζελικών» βουλευτών με ερώτησή της προς τον κ. Κουτρουμάνη ζητάει να μάθει – λογικά, εδώ που τα λέμε… – γιατί οι προσλήψεις των δήμων θα γίνουν εκτός ΑΣΕΠ και μέσω ΜΚΟ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria