ΓΑΠ: ο θεωρητικός του «χρεοκοπημένου σοσιαλισμού»

Αρχική » Διάφορα » ΓΑΠ: ο θεωρητικός του «χρεοκοπημένου σοσιαλισμού»

Ο ΓΑΠ τελικά θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωτεργάτης της διάλυσης, ως ο αρχιτέκτονας της καταστροφής του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, ως ένας τεράστιος αντιεξουσιαστής στην εξουσία (την οποία με σχέδιο εκχωρεί στη διεθνή επιτροπεία). Μπροστά του ο Κροπότκιν και ο Μπακούνιν μοιάζουν με Αρσακειάδες.

Εξηγούμεθα: Στην κυριολεξία αναρχία σημαίνει «χωρίς εξουσία» και το κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναρχικών κινημάτων είναι το αίτημά τους για κατάργηση του κράτους το οποίο βλέπουν ως βασικό καταπιεστικό παράγοντα περιορισμού της ελευθερίας του ατόμου και της κοινωνίας.

Ποιος κατήργησε στην πράξη το κράτος είναι περιττό να πούμε “ο ΓΑΠ”. Θεωρητικά το άφησε στο Βενιζέλο. Πρακτικά το διέλυσε. Απελευθέρωσε πλήθος πολιτών από τη δουλεία της εργασίας και από τις υποχρεώσεις που είχε ο καθένας δημιουργήσει και έτρεχε να καλύψει. Οι «απένταροι» που δημιούργησε θα οδηγήσουν σε τεράστια ακμή την ελληνική σκέψη. Με τόσο χρόνο που θα έχουν για να σκεφθούν η χώρα θα παράγει φιλόσοφους και καλλιτέχνες. Θα οδηγηθούμε όλοι –με βάση το σχέδιο του Γιώργου στην αυτοπραγμάτωση…

Η λέξη αναρχία, όπως τη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αναρχικοί, δηλώνει μια αρμονική αντιεξουσιαστική και αταξική κοινωνία, που στηρίζεται στις δυνατότητες της εθελοντικής συνεργασίας των ανθρώπων με βάση τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό και την προσωπική συμμετοχή.

Το έχει πει ο Πρωθυπουργός: είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Δεν φταίει αυτός αν δεν πήραμε στα σοβαρά αυτή την ιστορική δήλωση. Ελπίζουμε να μην τολμήσει να πει κανείς ότι δεν χτίζει μεθοδικά ο ΓΑΠ αταξική κοινωνία στην Ελλάδα. Μία θα είναι η τάξη: των μπατίρηδων. Συμμετοχή, «ανοικτή διακυβέρνηση», πείνα και εξαθλίωση.

Οι αναρχικοί απορρίπτουν όλες τις μορφές κοινοβουλευτικής πολιτικής δράσης, καθώς τις θεωρούν ανούσιες. Το ίδιο πράττει κι ο Γιώργος καταργώντας ουσιαστικά το Κοινοβούλιο, το οποίο απλά επικυρώνει τις αποφάσεις της Τρόικας. Εισάγει και νέα πολιτικά ήθη, νομιμοποιώντας παράτυπες αποφάσεις εκ των υστέρων.

Η μεγάλη όμως επιτυχία του είναι στο εξωτερικό και οι μη μυημένοι οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα:

«Με βάση το alexa.com η Κορέα πρέπει να έχει πέντε έξι εκατομμύρια έλληνες ή να άρχισαν να μιλάνε Ελληνικά και να διαβάζουν Ελληνικά websites. Απίστευτους τρόπους έχουν εφεύρει για να ανεβάζουν τα νούμερα των επισκεπτών τους όλα σχεδόν τα Ελληνικά portals που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του καταλόγου. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις θέσεις 636, 662 αλλά και σε άλλες θέσεις της Κορέας βρίσκονται Ελληνικά portals»

Πρόκειται περί παρεξηγήσεως, Η αλήθεια είναι ότι στη Βόρεια Κορέα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο μέγας θεωρητικός του «χρεοκοπημένου σοσιαλισμού» σαγηνεύει τα πλήθη βορείως του 38ου παραλλήλου. Το μόνο κακό είναι ότι η υποψηφιότητα του για τον ΟΗΕ χάνει έδαφος. Δυστυχώς πρόλαβαν άλλοι να υποβαθμίσουν και να διαλύσουν τον Οργανισμό…

Μικρός Οδυσσέας

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια