Ο Βενιζέλος προεξοφλεί την ήττα του Γιώργου στις εκλογές - OlaDeka

Ο Βενιζέλος προεξοφλεί την ήττα του Γιώργου στις εκλογές

Στην πολιτική τα πράγματα είναι σκληρά και με όποιον στρώσεις θα κοιμηθείς. Έτσι ο Παπανδρέου έστρωσε με τον Βενιζέλο Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών και θα ξυπνήσει με τον Βενιζέλο… πρόεδρο του κόμματος. Ήδη ο τελευταίος του εξήγησε γιατί θα χάσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Είπε ο Βενιζέλος ότι «στόχος είναι στα μέσα του 2014 να μπορεί η χώρα αξιόπιστα να πει ότι έχει βγει από αυτήν την εστία της κρίσης». Θα έχουμε δηλαδή κρίση, ύφεση, μέτρα, πτώση αξίας μετοχών κ.λπ. για άλλα 3 χρόνια, και αυτό μόνο για να βγούμε από την «εστία» της κρίσης, όχι από την κρίση.

Με δεδομένο ότι κανένα κυβερνητικό κόμμα δεν κερδίζει εκλογές όταν έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική κρίση, πολιτικά αυτό που είπε ο Βενιζέλος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις επόμενες εκλογές, καθώς η θητεία της κυβέρνησης Παπανδρέου λήγει το 2013.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη 5% – 6% πίσω από τον Σαμαρά και η διαφορά (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) αυξάνεται όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου, αλλά σε όλες τις κατηγορίες. Η καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ μοιάζει αναπότρεπτη μέσα σε καθεστώς κρίσης. Η ύφεση το β τρίμηνο του 2011 ήταν 7%, ενώ το 2013 η Ελλάδα θα έχει αθροιστικά ύφεση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2009.

Η οικονομική κρίση θα έχει ως αποτέλεσμα οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν με κριτήριο την οικονομία και θα τις κερδίσει εκείνος που δεν θα έχει την ευθύνη της αποτυχίας της πολιτικής του και θα έχει πειστικές προτάσεις. Άρα η προσπάθεια του ΓΑΠ να αλλάξει την ατζέντα (π.χ. στη ΔΕΘ θα θέσει το θέμα των μεταρρυθμίσεων και των δημοψηφισμάτων) θα έχει μόνο εφήμερα αποτελέσματα. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα επικρατήσει η ατζέντα της οικονομίας. Και ο Βενιζέλος είπε στο Γιώργο ότι θα πάει έτσι μέχρι το 2014…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria