Λειτουργία προγραμμάτων αποτοξίνωσης και στα Νοσοκομεία της Μακεδονίας - OlaDeka

Λειτουργία προγραμμάτων αποτοξίνωσης και στα Νοσοκομεία της Μακεδονίας

Στο διάστημα των επόμενων μηνών προβλέπεται η λειτουργία μονάδων στη Βόρεια Ελλάδα στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς αλλά και Καστοριάς, Νάουσας, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης ή Πτολεμαΐδας.

Ξεκινά από 15 Σεπτεμβρίου η υλοποίηση της εξαγγελίας του υπουργού Υγείας Ανδρ. Λοβέρδου, για την απορρόφηση της λίστας της ντροπής που έχει
διογκωθεί πλέον στα 7.000 άτομα. Ο νέος θεσμός, που κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει τις μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, προβλέπεται υπό την επιστημονική εποπτεία του οργανισμού να εξαπλωθεί σ’ όλα τα νοσοκομεία της χώρας -ίσως και στα
στρατιωτικά- με κριτήριο για την οργάνωση των μονάδων τις εκτιμώμενες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Στο διάστημα των επόμενων μηνών προβλέπεται η λειτουργία μονάδων στη Βόρεια Ελλάδα στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς αλλά και Καστοριάς, Νάουσας, Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης ή Πτολεμαΐδας. Για τη δημιουργία τους γίνονται πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τους διοικητές νοσοκομείων, οι οποίοι εν γένει φαίνεται ότι έως τώρα έχουν συμφωνήσει στην παροχή χώρων που θα γίνεται «χωρίς να παραβλάπτεται η λειτουργία του νοσοκομείου».

Η λύση είναι ν’ αντιμετωπίζονται οι εξαρτημένοι όπως οι άλλοι ασθενείς στα νοσοκομεία. Εκεί μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φοβερά σωματικά προβλήματα που έχουν. Με τη φαρμακευτική υποστήριξη θα δοθεί στους εξαρτημένους η ευκαιρία να καταλάβουν πού έχουν φτάσει και ίσως
αποφασίσουν να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Όπως είπε στην «Ε» η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, σύντομα θα κληθεί μεγάλος αριθμός από τη λίστα και θα ξεκινήσει η δημιουργία του ιατρικού φακέλου τους. Με σεβασμό στην προτεραιότητα και κριτήριο την εντοπιότητα θα προωθηθούν στις μονάδες όπου θα παρακολουθείται κάθε περίπτωση και θα γίνονται ουροληψίες.

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες του υπ. Υγείας και οι προσπάθειες της προέδρου του ΟΚΑΝΑ για την εξάλειψη της λίστας, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή της συλλογικότητας των θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ που κάνουν επίκληση για άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών, καθώς «κάθε ημέρα κοστίζει ζωές»

«Είναι καιρός να τελειώνει αυτό το αίσχος, άνθρωποι να περιμένουν εφτά κι οχτώ χρόνια για να έρθει η σειρά τους να ενταχθούν σε πρόγραμμα υποκατάστασης, αν είναι ακόμα ζωντανοί… Ας ενταχθούν στην υποκατάσταση όσοι την έχουν ανάγκη και τη ζητούν, και μετά με το πάσο μας μπορούμε να συζητάμε για το ποια είναι η καλύτερη μέθοδος απεξάρτησης και πώς θα εφαρμοστεί. Να είμαστε ζωντανοί όταν με το καλό συμφωνήσουν όλοι για το καλό μας…».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria