Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Υποκλοπές - OlaDeka

Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Υποκλοπές

Πέντε χρόνια πριν, η αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών των συνομιλιών του τότε πρωθυπουργού της χώρας Κ. Καραμανλή, κρατικών λειτουργών, αλλά και πολιτών, είχε συγκλονίσει τη χώρα, ενώ

υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι πίσω από τους δράστες βρίσκονταν οι ΗΠΑ.

Η διερεύνηση αυτής της τρομακτικής προσβολής των ελευθεριών  και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και της ανεξαρτησίας της χώρας μπήκε στο αρχείο, μετά από παραλείψεις και ολιγωρία των αρχών και μη αξιοποίηση σημαντικών στοιχείων,  δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για τις δυνάμεις και τα επιχειρηματικά και εθνικά συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από το πάγωμα της υπόθεσης.  Τα ερωτήματα αυτά πολλαπλασιάστηκαν μετά και την τραγική και μυστηριώδη αυτοκτονία του K. Τσαλικίδη, υπαλλήλου της Vodafone και τη σχέση αυτού του θανάτου με την υπόθεση.
Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διεκδικήσει τον πλήρη πολιτικό και δικαστικό έλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης. Περαιτέρω καθυστέρηση και μη διαλεύκανσή της  ισοδυναμεί με παραδοχή της πολιτικής ομηρίας της κυβέρνησης από ξένα κέντρα και απαράδεκτη προσβολή της δημοκρατίας και των ελευθεριών των πολιτών.  Την ίδια στιγμή, η λήψη μέτρων για τη θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών και την προστασία της δημοκρατίας από το διεθνές παρακράτος και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κρίνεται περισσότερο από απαραίτητη για το ίδιο το περιεχόμενο και τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας. 
kourdistoportokali
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria