ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ! Σαββόπουλε κάνε κάτι! Διώξε τους απατεώνες των ΜΚΟ της αρκούδας με τα προγραμματα εκατομμυρίων που τσεπώνουν οι επιτήδιοι! Φτάνει πια! - OlaDeka

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ! Σαββόπουλε κάνε κάτι! Διώξε τους απατεώνες των ΜΚΟ της αρκούδας με τα προγραμματα εκατομμυρίων που τσεπώνουν οι επιτήδιοι! Φτάνει πια!

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η αρκούδα επιτίθεται σε ζωντανά και μάλιστα σε απόσταση 200 μέτρων από το χωριό!!.

Όταν ο κτηνοτρόφος πήγε να ταΐσει τα ζώα το πρωί, διαπιστώθηκε ότι…

δεν είχε περάσει πολύ ώρα από την επίθεση μιας και τα τραύματα ήταν νωπά ακόμη. ευτυχώς για τον ίδιο δε συνάντησε το ζώο εκεί. Το ζώο πήδηξε από σήτα ύψους 2 μέτρων, την συνέτριψε και φαίνεται να εγκλωβίστηκε γι’αυτό και οι έντονες ζημίες και γρατζουνιές σε σήτες, τοίχο κλπ. ζημίες έχει προκαλέσει και σε καλλιέργειες (καλαμπόκια).

Πριν από ένα μηνά περίπου πέρασε μέσα από το χωριό και μάλιστα στο νέο συνοικισμό, όπου και μπήκε σε μια αυλή να φάει κεράσια. Ο Αρκτούρος δεν μπορεί να την απομακρύνει (μετά από τηλεφωνήματα μας στον Αρκτούρο Φλώρινας και Θεσσαλονίκης) επειδή όπως ανέφερε δεν είναι ζωολογικός κήπος και δεν μπορεί να απομακρύνει το ζώο, το όποιο έχει και μικρά. (υπάρχουν φωτογραφίες με πατημασιές μεγάλες κ μικρές, γεγονός που παραπέμπει στην ύπαρξη μικρών αρκούδων), και φυσικά ούτε λόγος για αποζημιώσεις (επειδή δεν είναι δηλωμένα τα ζώα. μα δεν πρόκειται για κοπάδι ούτε για οργανωμένη κτηνοτροφία. ο άνθρωπος ζει σε χωριό και έχει 4 πρόβατα!!).

Το ζώο πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το χωριό από κάποιον αρμόδιο φορέα διότι:

1. Από μονή της η αρκούδα δεν πρόκειται να φύγει επειδή όλος ο κάμπος της Ποριάς είναι γεμάτος οπωροφόρα δέντρα και καλλιέργειες όπως καλαμπόκια, φασόλια κλπ. τροφές δηλαδή για την αρκούδα. το άγριο ζώο δεν βρίσκει τροφή στο περιβάλλον του γι’ αυτό και κατεβαίνει σε κατοικημένη περιοχή.

2. Το ζώο δεν φοβάται αλλά είναι εξοικειωμένο με τους ανθρώπους όπως μαρτύρα το γεγονός ότι μπαίνει μέσα στο χωριό

3. Εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη μεριμνά (απομάκρυνση του ζώου ή επιδοτήσεις για την χορήγηση ηλεκτροφόρων συρματοπλεγμάτων- αν και οι τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών είναι αδύνατον να περιτειχιστούν) τότε ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΟ ΖΩΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ Η ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Είναι κρίμα για ένα είδος που τέλει υπό εξαφάνιση να φτάνουμε στο σημείο να σκεφτόμαστε τέτοιου είδους λύσεις. Η πολιτεία και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις οφείλουν να ζυγίσουν τα πράγματα και εκ του αποτελέσματος να πράξουν αναλόγως.
και κάτι τελευταίο: τι θα γίνει με το πρόγραμμα LIFΕ τελικά (1.200.000 ¤);; θα αξιοποιηθεί για την άμεση επέμβαση και την προστασία από την καφέ αρκούδα;

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 αναμένεται συνάντηση μεταξύ του αντιπεριφεριαρχη κ. Σαββοπουλου και των κατοίκων της Ποριας (κτηνοτροφων και αγροτων).

ΟΥΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΕΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Η Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;;;

Κάτοικος περιοχής

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria