Λεπτομέρειες για το πως γλύτωσε ο κτηνοτρόφος απο την επίθεση της αρκούδας στο Γέρμα: Της σκέπασε το κεφάλι με το πανωφόρι του! - OlaDeka

Λεπτομέρειες για το πως γλύτωσε ο κτηνοτρόφος απο την επίθεση της αρκούδας στο Γέρμα: Της σκέπασε το κεφάλι με το πανωφόρι του!

Ένα μήνα πριν περίπου στις 10 Ιουλίου ένας κτηνοτρόφος ενώ βοσκούσε τα πρόβατα του είδε ξαφνικά μπροστά του μια από τις πολλές αρκούδες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας πλέον.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι η αρκούδα δεν ήταν η μόνη στο βοσκοτόπι.
Άλλη μια βρίσκονταν ακριβώς πίσω από τον βοσκό και η
οποία μάλιστα του επιτέθηκε!
Ακολούθησε βραχύχρονη συμπλοκή ανθρώπου και αρκούδας, η οποία κατάφερε ελαφρύ τραύμα στο πόδι του κτηνοτρόφου ο οποίος όμως έριξε το σακάκι του πάνω στο κεφάλι της και έτσι μάλλον την έκανε να αποπροσανατολιστεί και να τραπεί σε φυγή.
Τέλος καλό όλα καλά αφού μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Καστοριάς ακολούθησε αγωγή και ο άνθρωπος σήμερα είναι καλά.
Εμείς προβληματιζόμαστε όμως για το πόσο ασήμαντο φάνηκε σαν περιστατικό στα τοπικά ΜΜΕ και στους αρμόδιους της περιοχής.
Ακολούθησαν πολλές ακόμη επιθέσεις του φοβερού κτήνους σε διάφορες περιοχές της ΠΕ Καστοριάς οι οποίες άρχισαν να ευαισθητοποιούν τις αρχές του τόπου.
Έπρεπε να πεθάνει ο άνθρωπος δηλαδή για να το κάνουμε σοβαρό θέμα και να μην το ξεχάσουμε τόσο εύκολα?
Για να δούμε και τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη για τις επιθέσεις των αρκούδων στην περιοχή μας.
Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση μας που περιέχει τις αποφάσεις της σύσκεψης αλλά και σοβαρά ερωτηματικά που γεννώνται σχετικά με αυτές, εδώ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria